TogoReizen en vakantie in Togo

Kerngegevens

– Oppervlakte: 56.785 vierkante kilometer (iets groter dan Nederland);
– Inwoneraantal: 7.154.237 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 126 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Lomé;
– Talen: Frans (officieel), Ewe, Mina, Kabye, Dagomba;
– Munteenheid: CFA-Frank (XOF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1100 (2012).

Informatie over visum Togo

Reizen en vakantie in TogoStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Togo. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een hotelreservering of een uitnodigingsbrief van een organisatie of persoon in Togo, met daarin de volledige contactgegevens en details over de reden van je verblijf. Verder moet je een vliegticket hebben voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming.

Een visum is een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Togo in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je drie recente kleuren pasfoto’s inleveren en een kopie van je vluchtschema of een uitdraai van je e-ticket. Een visum dat in de ochtend wordt aangevraagd, kan meestal in de middag weer worden opgehaald.

Voor een vakantie in Togo is een vaccinatie tegen Gele Koorts vereist. Zorg dus dat je het gele vaccinatieboekje in je handbagage hebt zitten als je naar het land reist. De immigratiedienst of de douane kan ernaar vragen.

Communicatie in Togo

Internationaal toegangsnummer: +228.
Alarmnummer politie: 117.
Alarmnummer brandweer: 118.
Alarmnummer gendarmerie (marechaussee): 172.

Er is geen nationaal alarmnummer bekend voor een ambulance. Bij medische kwesties kun je contact opnemen met een lokaal ziekenhuis of een lokale kliniek. Een ziekenhuis dat samenwerkt met expats en internationale organisaties, is Polyclinique Internationale Saint Joseph in de hoofdstad Lomé, www.stjoclinic-togo.com

Tijdsverschil met Togo

Tijdens onze wintertijd is het in Togo 1 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Togo 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Togo

De elektriciteit in Togo is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Europese stopcontacten die geschikt zijn voor Nederlandse stekkers met 2 ronde pinnen, dus een wereldstekker is niet nodig. Stroomstoringen en stroomuitval kunnen voorkomen en hou er rekening mee dat elektriciteit niet overal aanwezig is.

Foto © depositphotos.com/Siempreverde.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by