Reizen naar Togo

Tips over reizen naar Togo

Reizen met het vliegtuig naar Togo

Reizen naar TogoVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks met het vliegtuig naar Togo reizen. Je kunt het land echter wel makkelijk bereiken met een overstap in Parijs. Air France vliegt direct van de luchthaven Paris Charles de Gaulle naar Lomé, de hoofdstad van Togo. De vliegtijd van Parijs naar Lomé is ongeveer 6½ uur.

Ook vanuit Brussel kun je naar Togo vliegen. Brussels Airlines vliegt van Brussel naar Lomé met een tussenstop in de Ghanese hoofdstad Accra. De totale vliegtijd is 8½ uur.

Je kunt ook rechtstreeks vliegen van Amsterdam Schiphol naar de Ghanese hoofdstad Ghana en vandaar met de auto of de bus verder reizen naar buurland Togo.

Luchthaven van Lomé

Alle internationale vluchten komen aan op Lomé–Tokoin International Airport (LFW), de grootste en belangrijkste luchthaven in het land. Het vliegveld staat ook bekend als Aéroport International Gnassingbé Eyadéma de Lomé, vernoemd naar de president die Togo 37 jaar lang regeerde.

Lomé–Tokoin International Airport is de thuisbasis van de West-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Asky Airlines (www.flyasky.com). Asky Airlines verzorgt vanuit Lomé veel vluchten van en naar andere landen in West- en Centraal-Afrika.

De luchthaven van Lomé beschikt over een bar, een restaurant, duty free winkels en souvenirshops. Op een afstand van 5 tot 10 minuten rijden zijn enkele hotels, die een shuttledienst aanbieden vanaf het vliegveld. In 2016 is er een nieuwe terminal geopend, waar je tegen betaling gebruik kunt maken van VIP-lounges. Website: www.aeroportdelome.com

Vervoer van de luchthaven naar Lomé

Buiten de aankomsthal kun je 24 uur per dag een taxi nemen naar het centrum van Lomé. De taxirit duurt ongeveer een kwartier. De taxi’s gebruiken geen meter, dus je zult vooraf met de taxichauffeur over de prijs moeten onderhandelen. Op de website van de luchthaven staat een overzicht van indicatieve prijzen voor een taxirit naar de verschillende wijken van Lomé en andere steden.

Je kunt een taxi in Lomé beter niet delen met vreemden en laat aan de chauffeur weten dat hij niet onderweg andere passagiers moet oppikken, vanwege het risico van diefstal en beroving.

Reizen met de bus naar Togo

Ghana – Togo

Enkele keren per dag rijdt er een bus van de Ghanese hoofdstad Accra naar Lomé in Togo, via de grenspost Aflao (vanaf deze grenspost kun je al zowat lopend naar Lomé, de hoofdstad van Togo ligt pal tegen de Ghanese grens). De busrit duurt ruim 3 uur. De busmaatschappij is ABC Transport: www.abctransport.com

Reizen met de boot naar Togo

Volgens de laatste informatie zijn er veerboten die vertrekken vanuit Benin en Ghana en ook stoppen in de haven van de hoofdstad Lomé. Kijk voor meer informatie op de website van de Lomé Port Authority: www.togo-port.net

Voor het laatst bijgewerkt op 27 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Togo, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/Michael Pollak.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam