TsjaadReizen en vakantie in Tsjaad

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1.284.000 vierkante kilometer (31 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 11.193.452 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 9 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: N’Djamena;
– Talen: Frans (officieel), Arabisch (officieel), Sara, 120 etnische talen;
– Munteenheid: CFA-Frank (XAF);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2000 (2012).

Informatie over visum Tsjaad

Reizen en vakantie in TsjaadStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Tsjaad. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugvlucht of een vlucht naar een volgende bestemming en een boekingsbevestiging van een hotel.

Een visum is een maand geldig en kun je aanvragen bij de Ambassade van Tsjaad in Brussel. Voor de aanvraag van het visum moet je twee recente kleuren pasfoto’s inleveren en een uitdraai van je e-ticket. De verwerking van een visumaanvraag duurt ongeveer drie werkdagen.

Voor een vakantie in Tsjaad is een vaccinatie tegen Gele Koorts vereist. Zorg dus dat je het gele vaccinatieboekje in je handbagage hebt zitten als je naar het land reist. De douane kan ernaar vragen.

Communicatie in Tsjaad

Internationaal toegangsnummer: +235.
Alarmnummer politie: 17.
Alarmnummer brandweer: 18.

Er zijn geen nationale alarmnummers bekend voor een ambulance en er is ook geen publieke ambulancedienst in Tsjaad. Bij medische kwesties kun je contact opnemen met een ziekenhuis of kliniek. Buiten de hoofdstad N’Djamena is de medische zorg uiterst beperkt.

Tijdsverschil met Tsjaad

Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Tsjaad. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Tsjaad 1 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Tsjaad

De elektriciteit in Tsjaad is 220-240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Europese stopcontacten die geschikt zijn voor 2-polige stekkers, als Indiase stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomuitval en stroomstoringen komen regelmatig voor en in een groot deel van het land is geen elektriciteit beschikbaar.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by