Rondreizen Zuid-Afrika

Kruger National Park, Zuid-Afrika

De beste bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Kruger National Park behoort tot het summum van de Afrikaanse safariparken. Met een oppervlakte van 2 miljoen hectare is dit het grootste park in Zuid-Afrika (ongeveer de helft zo groot als Nederland). Bovendien is het een van de beste plekken om wilde dieren te spotten. De Big Five (leeuw, olifant, neushoorn, buffel en luipaard) kunnen overal zijn, er lopen alleen al 12.000 olifanten rond. Maar daarnaast leven in Kruger National Park nog zo’n 150 andere zoogdiersoorten, ruim 500 soorten vogels en meer dan honderd reptielensoorten. Er is een kans dat je ook zebra’s, nijlpaarden, bavianen, cheeta’s en impala’s ziet.

Naast de grote wildstand onderscheidt Kruger National Park zich door zijn toegankelijkheid. Het park is uitstekend bereikbaar en heeft een goede infrastructuur met 1800 kilometer aan goed onderhouden wegen, waardoor je het makkelijk met je eigen (huur)auto kunt bezoeken. Dat kan met een gewone auto, een 4WD is niet nodig. Onderweg mag je niet uitstappen, met uitzondering van de omheinde restcamps waar je vaak ook een restaurant en een toiletgebouw vindt. Het safaripark heeft 17 lodges en meer dan twintig kampeerplaatsen. Bijzonder om te doen is een nachtsafari of een wandelsafari, onder leiding van een gids.

Kruger National Park is in 1898 opgericht door Paul Kruger (1825-1904), die toen president was van de Zuid-Afrikaansche Republiek. Er zijn overigens ook talloze archeologische resten gevonden. Er zijn bewijzen dat zo’n half miljoen jaar geleden al prehistorische mensen in het gebied rondzwierven.

Het safaripark ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens van Zimbabwe en Mozambique. De temperatuur ligt overdag vrijwel altijd boven de 25 ° C, dus je kunt het Kruger National Park het hele jaar bezoeken. Het park heeft een eigen vliegveld, Skukuza Airport (www.skukuzaairport.com), met dagelijkse vluchten vanuit Kaapstad en Johannesburg. De dichtstbijzijnde grote stad is Johannesburg. Vandaar is het 420 kilometer rijden naar een van de zuidelijke ingangen van het park (er zijn in totaal negen plekken waar je het park binnen kunt komen). Voor accommodatie in het park zelf is het raadzaam dit van tevoren te reserveren. In de nabijgelegen plaats Nelspruit zijn talloze lodges en hotels. Website: www.sanparks.org

Voor het laatst bijgewerkt op 1 februari 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Kruger National Park in Zuid-Afrika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam