Rondreizen Zuid-Afrika

Kasteel de Goede Hoop, Kaapstad, Zuid-Afrika

De beste bezienswaardigheden in Kaapstad

Kasteel de Goede HoopKasteel de Goede Hoop (Castle of Good Hope) is gebouwd tussen 1666 en 1679 en is daarmee het oudste Europese bouwwerk van Zuid-Afrika. De Nederlandse koopman en ontdekkingsreiziger Jan van Riebeeck liet het fort bouwen in opdracht van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC). Europeanen in Kaapstad vonden hier onderdak, en dus waren er ook een bakkerij, winkels, een kerk en een gevangenis. De muren werden geel geverfd om minder last te hebben van de hete Afrikaanse zon.

Het is momenteel een van de best bewaarde VOC-forten uit de zeventiende eeuw, vooral omdat het de afgelopen eeuwen nooit is aangevallen. Kasteel de Goede Hoop bevindt zich nu in het centrum van Kaapstad, maar ten tijde van de bouw klotsten de golven nog tegen de muren. Door landwinning is het fort van de kust ‘verdreven’. In het deel van het kasteel is de kunstverzameling van de Zuid-Afrikaanse zakenman William Fehr ondergebracht, bestaande uit historische schilderijen, antieke meubels en Chinees porselein. Ook is er een militair museum en een kunstgalerie.

Kasteel de Goede Hoop is in 2015 en 2016 flink gerestaureerd, waarmee het bouwwerk mogelijk een plek krijgt op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Van maandag tot en met zaterdag zijn er dagelijks een paar rondleidingen. Adres: Darling St & Buitenkant St, Cape Town. Website: www.castleofgoodhope.co.za

Binnenplein van Kasteel de Goede Hoop

Voor het laatst bijgewerkt op 25 juni 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Kasteel de Goede Hoop in Kaapstad, Zuid-Afrika, laat het dan aan ons weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/dpreezg; Flickr.com/Eva Funderburgh.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam