Rondreizen Zuid-Afrika

Vakantie in Kaapstad, Zuid-Afrika

Tips voor een vakantie in Kaapstad

Kaapstad vakantieEen vakantie in Kaapstad beleef je in de meest ontwikkelde, verfijnde en elegante stad van Zuid-Afrika. Als je in Kaapstad bent, vraag je je af of deze stad echt deel uitmaakt van Zuid-Afrika, laat staan van het Afrikaanse continent. Het kosmopolitische Kaapstad staat in schril contrast met de Afrikaanse beelden die op je netvlies staan gegrift. Overal zijn goede restaurants te vinden en de verkeerslichten werken zoals ze zouden moeten werken.

Kaapstad staat ook wel liefkozend bekend als The Mother City, de oudste stad van Zuid-Afrika die zelfs al een eeuw geleden al als de enige echte metropolis van het land mocht doorgaan. Maar de ‘moeder van alle steden’ zou een betere omschrijving zijn, met zijn eeuwenoude architectuur, minimalistische moderne design, rijke culturele leven en oogverblindende landschap. Deze schilderachtige Zuid-Afrikaanse schoonheid omvat het allemaal. Je vindt er een levendige haven, een bruisend nachtleven, modieuze winkels en uitgestrekte zandstranden, terwijl de bergachtige omgeving een overvloed heeft aan flora en fauna. Kaapstad fonkelt tegen de achtergrond van de iconische Tafelberg en de saffierblauwe Tafelbaai, beroemd om de zeehonden en grote witte haaien.

De stad kent een rijke geschiedenis, wat je als Nederlander tijdens je vakantie weer even met de neus op de feiten drukt. Het waren de zeevaarders van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) die hier vanaf 1652 een nederzetting stichtten, en met hun slavenhandel voor een zwarte bladzijde zorgden. Overal zie je nog bouwwerken en sporen van de Nederlandse koloniale tijd, maar ook tegenwoordig is Kaapstad nog altijd in trek bij onze landgenoten. Nog altijd wonen er veel Nederlanders in Kaapstad of hebben ze er een tweede huis.

Kaapstad een ideaal en hartverwarmend beginpunt voor een vakantie in Zuid-Afrika, waar je in het centrum gewoon kunt rondwandelen en waar je alle toeristische bezienswaardigheden bij elkaar vindt. Het vernieuwde Waterfront is altijd druk met bezoekers en locals, die een terrasje pakken, winkelen of wachten op de boot naar Robben Island om te zien waar Nelson Mandela gevangen zat.

Buiten de stad tref je weer een andere wereld aan: een groen landschap vol met wijngaarden, historische wijndomeinen en historische steden als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. En dan is er nog de wereld aan de rand van de stad, de vele townships waar veel inwoners van Kaapstad hun huis hebben. Sommige van deze townships zijn opbeurend, andere wat minder. Je kunt ze bijna allemaal bezoeken met een verantwoorde township tour.

Bezienswaardigheden in Kaapstad

Binnenplein van Kasteel de Goede HoopAls oudste Europese stad van Afrika heeft Kaapstad talloze historische bezienswaardigheden, zoals Kasteel de Goede Hoop, het oudste Europese bouwwerk van Zuid-Afrika. Maar je vindt er ook musea die gewijd zijn aan kunst of de apartheid, die donkere episode in de recente geschiedenis. Leer hier meer over de bezienswaardigheden in Kaapstad

Tafelberg

Het eerste wat opvalt als je Kaapstad bezoekt, is de iconische Tafelberg. De 1087 meter hoge berg zorgt voor een bijzonder decor van deze Zuid-Afrikaanse kuststad. Vrijwel overal in Kaapstad heb je zicht op de prachtige Tafelberg. Lees hier alle tips over het bezoeken van de Tafelberg

Voor het laatst bijgewerkt op 7 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Kaapstad, Zuid-Afrika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam