Rondreizen Zuid-Afrika

Robbeneiland, Kaapstad, Zuid-Afrika

De beste bezienswaardigheden in Kaapstad

RobbeneilandEen bezoek aan Robbeneiland is eigenlijk een must tijdens je vakantie in Kaapstad. Het helpt je op een weerzinwekkende manier herinneren aan de periode van apartheid in Zuid-Afrika, waar in 1990 een einde aan kwam. Het fascinerende en inspirerende Robbeneiland is een symbool van zowel eeuwenlange wrede onderdrukking als triomf van hoop. Het eiland voor de kust van Kaapstad is synoniem geworden met Nelson Mandela, de eerste leider van het vrije en democratische Zuid-Afrika die 18 jaar doorbracht in deze zwaar beveiligde gevangenis.

Mandela was overigens niet de enige gevangene. Robbeneiland diende bijna 400 jaar als plaats van verbanning, niet alleen voor vermeende criminelen, maar ook voor andere ongewenste leden van de samenleving, waaronder melaatsen en de geesteszieken. Ook werd het eiland gebruikt als militaire basis. In 1991 verliet de laatste politieke gevangene het eiland, maar het duurde nog tot 1996 voordat de gevangenis officieel werd gesloten. Sindsdien is Robbeneiland een museum. In 1999 plaatste Unesco het eiland op de Werelderfgoedlijst.

Tijdens een bezoek zie je onder meer Mandela’s claustrofobische cel en de verblindende witte kalksteengroeve waar politieke gevangenen gedwongen werden in de brandende hitte arbeid te verrichten. Robbeneiland is een populaire bezienswaardigheid in Kaapstad, dus kaarten op de dag zelf zijn vaak uitverkocht. Het is raadzaam online via de website alvast kaarten te bestellen om teleurstelling te voorkomen. De boottocht naar het eiland en een tour zitten bij de entreeprijs inbegrepen. De tour begint bij de Nelson Mandela Gateway aan het V&A Waterfront in Kaapstad. Daar is ook een tentoonstellingsruimte, museumwinkel en restaurant. Adres: Robben Island, Cape Town, 7400, Zuid-Afrika. Website: www.robben-island.org.za

Gevangenis op Robbeneiland, Kaapstad

Voor het laatst bijgewerkt op 7 oktober 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over Robbeneiland in Kaapstad, Zuid-Afrika, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/mark52; Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam