KiribatiReizen en vakantie in Kiribati

Kerngegevens

– Oppervlakte: 811 vierkante kilometer (helft van provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 103.248 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 127 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tarawa;
– Talen: Kiribatisch, Engels;
– Munteenheid: Australische Dollar (AUD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5900 (2012).

Informatie over visum Kiribati

Reizen en vakantie in KiribatiStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Kiribati. Daarvoor dien je wel in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Kiribati te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen in Kiribati verblijven. Ter plaatse kun je verlenging aanvragen, met een maximum van 4 maanden. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht het Consulaat van Kiribati in Duitsland.

Communicatie in Kiribati

Internationaal toegangsnummer: +686.
Alarmnummer ambulance: 194.
Alarmnummer politie: 192.
Alarmnummer brandweer: 193.
Operator (alleen bij noodgevallen): 199.

Tijdsverschil met Kiribati

Kiribati bestaat uit drie uitgestrekte eilandengroepen die zich in verschillende tijdzones bevinden. Op de Gilberteilanden, waar zich ook de hoofdstad en de internationale luchthaven bevindt, is het tijdens onze winter 11 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op de Gilberteilanden 12 uur later dan in Nederland.

Op de Phoenixeilanden is het tijdens de winter 12 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de Phoenixeilanden 11 uur later dan in Nederland.

Op de Line Eilanden is het tijdens de winter 13 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op de Line Eilanden 12 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Kiribati

De elektriciteit in Kiribati is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by