Booking Australië

Overnachten en hotels op Kiribati

Kiribati is een eilandrepubliek in de Stille Oceaan die nog niet zo ontwikkeld is, waardoor er niet zoveel toeristen komen. De mogelijkheden om te overnachten zijn dan ook beperkt. Op het hoofdeiland Tarawa, op Christmas Island (Kirimati) en op het atol Abemama vind je enkele hotels, motels, lodges en guesthouses. Sommige hotels hebben een eigen restaurant en kamers met airconditioning. Bij de duurdere hotels komt er nog een ‘service charge’ bij van 10 procent bovenop de hotelrekening. Je kunt ook bij gezinnen verblijven via homestays. Luxe resorts met eigen zwembad en privéstrand zijn er niet op Kiribati.

De twee bekendste plekken om te overnachten in de hoofdstad South Tarawa zijn het Otintaai Hotel en Mary’s Motel & Restaurant. Het Ontinaai Hotel (geen website) is in handen van de regering en is het grootste hotel in South Tarawa, met 40 kamers. Er is een restaurant en een bar en het hotel heeft een pick-up service om gasten van de luchthaven te halen. Het hotel zou worden gerenoveerd. Mary’s Motel (www.marysmoteltarawa.com) is een familiehotel met 25 kamers dat sinds de jaren ’90 bestaat. Vanuit de kamers heb je zicht op de zee en er is wifi, een restaurant en de mogelijkheid om een auto of boot te huren.

In North Tawara kun je onder meer verblijven in het Tabon Te Keekee Guesthouse (www.tabontekeekee.com), met eenvoudige en traditionele bungalows op het water en aan het strand. Westerse luxe is hier ver te zoeken. Als je bij een familie wilt slapen, kun je terecht bij Santa Faustina Homestay (www.santafaustinahomestay.com).

Op Christmas Island, de grootste koraalatol ter wereld, verblijven veel reizigers in het Captain Cook Hotel (geen website). Dit is het oudste hotel van het eiland dat in 1975 werd gebouwd op een oude basis van de Britse luchtmacht. Het hotel is in handen van de regering en heeft 20 eenvoudige kamers en een restaurant. Voor warme douches wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Er verblijven vooral toeristen in het Captain Cook Hotel die naar Christmas Island komen om te vissen. Het hotel is vernoemd naar de Britse zeevaarder James Cook, die het eiland in 1777 ontdekte.

In dorpen en op de andere bewoonde eilanden en atollen vind je vrijwel overal een gemeenschapshuis of een traditionele kia kia waar je goedkoop kunt overnachten. Een kia kia is een eenvoudig hutje met een dak van palmbladeren. Deze guesthouses en hutjes liggen vaak mooi, vlakbij het strand en aan de zee, maar de voorzieningen zijn beperkt. Eenvoudige maaltijden zijn inbegrepen, maar het is verstandig je eigen water en extra eten mee te nemen. Als er elektriciteit is, is dat meestal alleen in de avond.

Datzelfde geldt voor twaalf onbewoonde atollen van Kiribati. Je kunt er kamperen en vakantie vieren op je eigen ‘privé-eiland’, maar de omstandigheden zijn ruig. Je moet zelf alles meenemen, inclusief voldoende eten en drinken.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op Kiribati, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/Naomi.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam