autohuur Australië

Overnachten en hotels in Micronesië

De meeste accommodatie in Micronesië vind je op de vier hoofdeilanden Pohnpei, Chuuk, Yap en Kosrae. Hier zijn een aantal hotels en resorts, al is de keuze niet enorm groot. Door het lage aantal toeristen is er nog beperkte accommodatie op deze eilandengroep in de Stille Oceaan.

In de hotels is de standaard van de voorzieningen vaak niet wat je gewend bent in het westen. Voor een overnachting in een budgethotel betaal je de prijs van een middenklasse hotel. Wees niet verbaasd als er gekko’s over de muren razen, de kabeltelevisie schokkerig is en het leidingwater niet altijd warm is.

Voor een overnachting in een van de betere hotels ben je al snel minimaal $ 100 kwijt. In goedkopere hotels betaal je tussen de $ 40 en $ 60 voor een hotelkamer. Voor de duurste en meest luxe hotels bedraagt het tarief minstens $ 150 voor een kamer.

Op de kleinere en meer afgelegen eilanden kun je soms overnachten in guesthouses. Hou hier wel rekening met beperkte voorzieningen en een gebrek aan (warm) stromend water. Voor een authentieke ervaring in Micronesië verblijf je in het huis van een lokale familie, een zogeheten homestay. Het toeristenbureau schijnt je hierbij niet te kunnen helpen. De beste manier is om suggesties te vragen aan eigenaren of managers van het hotel waar je verblijft. Check ook wat allemaal bij de prijs is inbegrepen, zoals maaltijden, gezuiverd water en een eigen kamer.

Overnachten op Pohnpei Island

Op het hoofdeiland Pohnpei vind je in en rond de hoofdstad Kolonia een paar hotels. Ook kun je hier overnachten in bungalows met rieten daken. Veel reizigers hebben positieve ervaringen met het Mangrove Bay Hotel (www.mangrovebaypohnpei.com), dat geopend is in 2014. Het boutique hotel heeft als enige een privé-jachthaven op het eiland en is de gastheer van de Pohnpei Surf Club, waar je terecht kunt voor surfen, duiken, jetskiën, kajakken, zeilen en vissen. De kamers hebben wifi, airconditioning en een balkon met een mooi uitzicht. Ook is er een bar en een restaurant.

Een van de oudste hotels op Pohnpei is het Cliff Rainbow Hotel (www.cliffrainbow.com), goedkoop en met eenvoudig ingerichte kamers. Het hotel is onlangs gerenoveerd. Er is een restaurant en je kunt hier een auto huren (ABC Rental). Het is een favoriete overnachtingsplek onder vrijwilligers van het Peace Corps die in Micronesië verblijven.

Het 7 Stars Inn Hotel (www.7starsinn.fm), geopend in 2012, heeft goede recensies van reizigers. De kamers zijn prachtig ingericht en gedecoreerd, alles is brandschoon en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Het familiehotel heeft een bar en restaurant.

Overnachten op Yap Island

Yap staat ook wel bekend als het Forbidden Island en trekt vooral veel duikliefhebbers. De accommodatie is hier beperkt tot een handvol hotels en resorts, die zeker niet goedkoop zijn. Om te overnachten betaal je minimaal $ 150 per persoon.

Het Manta Ray Bay Resort (www.mantaray.com) is een van de grootste en oudste hotels op Yap Island en krijgt ook goede waarderingen. Het resort regelt trips om te duiken, te snorkelen, te kajakken en te vissen. Je kunt dan op zoek naar de reuzenmanta’s, de roggen in het water rond het eiland (en waar het hotel naar is vernoemd). Het restaurant bevindt zich op een Indonesisch houten zeilschip van meer dan honderd jaar oud en het bier komt van een eigen microbrouwerij.

O’Keefe’s Waterfront Inn (www.okeefesyap.com) is een stijlvol (en duur) pension, in Colonia direct aan de waterkant van Yap. Het hotel heeft een charmante en authentieke uitstraling, met een veranda met schommelstoelen, een bibliotheek en kamers met koloniale meubelen. Het pension is vernoemd naar de Amerikaanse kapitein David Dean O’Keefe, die uitgroeide tot een legendarische figuur in de Stille Zuidzee. Hij kwam in Yap aan in 1872 en opende twee jaar later O’Keefe’s Kanteen, een kleine winkel en bar voor de inwoners van het eiland.

De Iers-Amerikaanse avonturier verhandelde meer dan 30 jaar de bijzondere rai-stenen met Hongkong, waarmee hij zijn rijkdom vergaarde. Na een trip uit Hongkong in mei 1901 verdween hij op zee. Er zijn talloze boeken geschreven over O’Keefe en in 1954 kwam de avonturenfilm His Majesty O’Keefe uit, met Burt Lancaster in de hoofdrol.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Micronesië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Matt Kiefer; Manta Ray Bay Resort.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam