autohuur Australië

Vliegen naar Micronesië

Micronesië vliegenHet is een flinke tijd vliegen naar Micronesië, deze uitgestrekte archipel van 607 eilanden in de Stille Oceaan. Vanuit Nederland ben je minstens één dag onderweg, waarbij je in ieder geval twee keer moet overstappen. Er zijn weinig internationale vluchten naar de eilandengroep, waardoor de mogelijkheden om te vliegen naar Micronesië beperkt zijn. Zelfs als je al in de regio bent, is het ingewikkeld om op de eilanden te komen. Zorg dat je ruim in de tijd zit als je naar Micronesië wilt reizen.

De Federatie van Micronesië bestaat uit vier hoofdeilanden: Pohnpei, Chuuk, Yap en Kosrae. Deze eilanden liggen ook nog eens mijlenver van elkaar vandaan. Als je op een van de eilanden bent gearriveerd, moet je altijd een vlucht nemen om op een ander eiland te komen.

Wil je goedkoop vliegen naar Micronesië?
Vergelijk hier alle vliegtickets naar Micronesië

Vliegen naar Pohnpei

Micronesië luchthavenDe meeste internationale vluchten gaan naar Pohnpei, het hoofdeiland van Micronesië waar zich ook de hoofdstad Palikir bevindt. Op dit eiland vind je de meeste accommodaties en bezienswaardigheden.

Je kunt één keer per week naar Pohnpei vliegen vanaf Honululu op Hawaï, met een tussenstop op de Marshalleilanden. Deze vlucht wordt verzorgd door de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines. De reistijd is 8½ uur. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je naar Hawaï vliegen via Los Angeles of San Francisco, waarvoor je al zo’n 19 uur onderweg bent.

De vluchten komen aan op Pohnpei International Airport (PNI), de belangrijkste internationale luchthaven van Micronesië. Het vliegveld ligt op een schiereiland in het noorden van Pohnpei, 12 kilometer van de hoofdstad Palikir. De luchthaven wordt beheerd door de Pohnpei Port Authority: www.ppa.fm

Vliegen naar Chuuk

Chuuk is het één na meest toeristische eiland van Micronesië, befaamd om de goede mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines biedt een ‘island hopper service’ aan op de belangrijkste eilanden van Micronesië en verbindt Chuuk met Pohnpei. Deze binnenlandse vlucht gaat een paar keer per week en duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

De enige internationale vlucht naar Chuuk gaat vanaf Guam, een Amerikaans territorium in de Stille Oceaan (bijna 2 uur). Vluchten komen aan op Chuuk International Airport (TKK), een vliegveld gelegen aan de noordkant van het eiland.

Vliegen naar Kosrae

Het oostelijk gelegen eiland Kosrae is bekend om de bergachtige nevelwouden, koraalriffen, mangrovebossen en archeologische opgravingen. Met de ‘island hopper service’ van United Airlines kun je twee keer per week vliegen van het hoofdeiland Pohnpei naar Kosrae (1 uur en 10 minuten).

Er gaat daarnaast met United Airlines een internationale vlucht van Kwajalein naar Kosrae (1 uur en 15 minuten). Kwajalein is onderdeel van de Marshalleilanden. Vluchten komen aan op Kosrae International Airport (KSA), gelegen op een kunstmatig aangelegd schiereiland 150 meter van de kust.

Vliegen naar Yap

Yap is het meest westelijk gelegen eiland van Micronesië, doordrenkt van cultuur en oude tradities. Je kunt alleen rechtstreeks naar Yap vliegen vanaf het Amerikaanse eiland Guam (1½ uur). Als je vanaf andere Micronesische eilanden naar Yap wilt vliegen, moet je altijd overstappen op Guam. Vluchten komen aan op Yap International Airport (YAP), een klein vliegveld in het zuiden van het eiland.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 januari 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Micronesië, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © kurakurakurarin1991/Shutterstock.com; Pohnpei Port Authority.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam