autohuur Australië

Reizen en vakantie in Micronesia (Micronesië)

Micronesia: een introductie

Een vakantie in Micronesia beleef je in het ‘Venetië van de Stille Oceaan’, een archipel van 607 kleine eilandjes die over een afstand van duizenden kilometers liggen uitgestrekt tussen Papoea Nieuw-Guinea en Hawaï. Weinig andere landen in de wereld doen hun naam zoveel eer aan, want ‘micro’ en ‘nesia’ zijn letterlijk de Griekse woorden voor ‘klein’ en ‘eiland’. Gecombineerd is de oppervlakte kleiner dan Luxemburg, maar niettemin biedt Micronesia een fascinerende mix van landschappen, culturen, talen en mensen.

De Federale Staten van Micronesia, zoals het land officieel heet, bestaan uit vulkanen, bergen, bossen en atollen van koraal. Het land is ideaal voor avonturiers en wandelaars, want er is absoluut veel te ontdekken en te ontginnen. Er zijn slechts 65 eilanden bewoond, waarvan Pohnpei, Chuuk, Yap en Kosrae de vier hoofdeilanden vormen van de federatie. Bovenal vieren mensen er vakantie voor strand, zee en zon. Micronesia is een tropisch paradijs met kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen, de perfecte plek als je houdt van snorkelen, (wrak)duiken en surfen. Uit de Tweede Wereldoorlog zijn nog zo’n 70 Japanse scheepswrakken overgebleven.

Rond 1000 jaar voor Christus woonden er al mensen op de eilandengroep, maar vooral de afgelopen eeuwen was Micronesia een strategisch gelegen speelbal van westerse machten als Spanje, Duitsland, Portugal, Japan en Amerika. Pas in 1986 werd het land onafhankelijk, waarna Micronesia een ideale tussenstop werd voor reizigers die in de Pacific willen eilandhoppen. Met zijn indrukwekkende onderwaterleven is het een droombestemming voor duikers, maar Micronesia is ook een heerlijke plek als je vakantie wilt vieren in een rieten hutje aan een baai, getuige wilt zijn van pittige eeuwenoude dansen en wilt kajakken tussen mangrovebossen.

MicronesiëMicronesia in een notendop

– Oppervlakte: 702 vierkante kilometer (helft van de provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 104.719 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 149 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Federale Republiek;
– Hoofdstad: Palikir;
– Talen: Engels (officieel), inheemse talen;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3000 (2016).

Informatie over visum Micronesia

Staatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Micronesia (Micronesië). Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 120 dagen geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen in Micronesia verblijven. Je kunt je verblijf eventueel met 60 dagen verlengen door het invullen van een entry permit. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Ambassade van Micronesia in de Verenigde Staten. Het land heeft geen diplomatieke vertegenwoordiging in Europa.

Overnachten in Micronesië

De meeste accommodatie in Micronesië vind je op de vier hoofdeilanden Pohnpei, Chuuk, Yap en Kosrae. Hier zijn een aantal hotels en resorts, al is de keuze niet enorm groot. Op de kleinere en meer afgelegen eilanden kun je soms overnachten in guesthouses. Lees hier meer over overnachten in Micronesië

Communicatie in Micronesia

Internationaal toegangsnummer: +691.
Alarmnummer politie en brandweer op Chuuk, Kosrae en Yap: 911.
Alarmnummer politie en brandweer op Ponhpei: 320 221.

Tijdsverschil met Micronesia

De eilandengroepen in Micronesia (Micronesië) bevinden zich in twee verschillende tijdzones. Op de eilanden Chuuk en Yap is het tijdens onze wintertijd 9 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Chuuk en Yap 8 uur later dan in Nederland.

Op de eilanden Kosrae en Pohnpei is het tijdens de wintertijd 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op Kosrae en Pohnpei 9 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Micronesia

De elektriciteit op Micronesia (Micronesië) is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 25 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen en vakantie in Micronesia (Micronesië), kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/sgoodwin4813.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam