MicronesiëMicronesië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 702 vierkante kilometer (helft van de provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 106.104 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 151 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Federale Republiek;
– Hoofdstad: Palikir;
– Talen: Engels (officieel), inheemse talen;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 3000 (2012).

Informatie over visum Micronesië

Reizen en vakantie in MicronesiëStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Micronesië (Micronesia). Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 120 dagen geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 30 dagen in Micronesië verblijven. Je kunt je verblijf eventueel met 60 dagen verlengen door het invullen van een entry permit. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij de Ambassade van Micronesië in de Verenigde Staten. Het land heeft geen diplomatieke vertegenwoordiging in Europa.

Communicatie in Micronesië

Internationaal toegangsnummer: +691.
Alarmnummer politie en brandweer op Chuuk, Kosrae en Yap: 911.
Alarmnummer politie en brandweer op Ponhpei: 320 221.

Tijdsverschil met Micronesië

De eilandengroepen in Micronesië (Micronesia) bevinden zich in twee verschillende tijdzones. Op de eilanden Chuuk en Yap is het tijdens onze wintertijd 9 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Chuuk en Yap 8 uur later dan in Nederland.

Op de eilanden Kosrae en Pohnpei is het tijdens de wintertijd 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het op Kosrae en Pohnpei 9 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Micronesië

De elektriciteit op Micronesië (Micronesia) is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/sgoodwin4813.
Share Button