NauruReizen en vakantie in Nauru

Kerngegevens

– Oppervlakte: 21 vierkante kilometer (de helft van Schiermonnikoog);
– Inwoneraantal: 9.434 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 449 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Yaren;
– Talen: Engels, Nauruaans;
– Munteenheid: Australische Dollar (AUD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5000 (2005).

Informatie over visum Nauru

Reizen en vakantie in NauruStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Nauru. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een reservering van een hotel of een andere vorm van accommodatie en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Als je binnen 3 dagen het eiland weer verlaat, heb je geen visum nodig. Je moet dan kunnen aantonen binnen die tijd je reis te vervolgen, per schip of vliegtuig.

Een toeristenvisum voor Nauru is 30 dagen geldig en kun je aanvragen bij het Consulaat van Nauru in Melbourne in Australië of bij de ambassade van Nauru in Fiji. De behandeling van een visumaanvraag in Melbourne duurt 5 tot 10 werkdagen. Als je een toestemmingsbrief hebt van de Immigratiedienst van Nauru, kun je ook een visum bij aankomst verkrijgen.

Communicatie in Nauru

Internationaal toegangsnummer: +674.
Alarmnummer ambulance: 111.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer brandweer: 112.

Tijdsverschil met Nauru

Tijdens onze wintertijd is het op Nauru 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Nauru 10 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Nauru

De elektriciteit op Nauru is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © Wikimedia Commons.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by