Booking Australië

Tips voor een vakantie in Nauru

Nauru: een introductie

Een vakantie in Nauru beleef je in de kleinste eilandstaat ter wereld, een land dat qua oppervlakte net boven de dwergstaten Vaticaanstad en Monaco bungelt. Nauru is misschien wel het enige land op aarde waarvoor de reis er naartoe langer duurt dan het verblijf zelf. Het is een zelfstandige republiek in de Stille Oceaan dat bezet is geweest door Duitsers, Japanners, Nieuw-Zeelanders en Australiërs, maar dat sinds de onafhankelijkheid in 1968 op eigen kracht probeert te overleven.

Nauru is geheel omringd door de Grote Oceaan en ligt niet ver van de evenaar, dus je kunt je vakantie doorbrengen op een van de stranden of snorkelend in de zee. Dan begrijp je waarom Nauru ‘Pleasant Island‘ werd genoemd toen de Britten het eiland in 1798 als eerste westerlingen op zagen doemen. Ook duiken in het omliggende koraalrif en diepzeevissen zijn attracties in deze kleine republiek. Het hele eiland is gemakkelijk op één dag te zien via de ringweg langs de kust, een route die je ook kunt wandelen. Je kunt klimmen naar de top van Command Ridge, een heuvel vanwaar je de héle natie kunt overzien.

Toch liggen er veel bedreigingen op de loer. Nauru is rijk geworden door fosfaatmijnen, maar die dreigen binnen rap tempo uit te putten. Het land is een van de ‘vetste’ landen ter wereld, waar obesitas en diabetes de lokale bevolking bedreigen. Nauru wordt bedreigd door de stijging van de zeespiegel en ontwricht door vluchtelingen uit het Midden-Oosten, aangezien Australië het eilandje de laatste jaren heeft gebruikt voor de huisvesting van asielzoekers. Bijzonder is het zeker als je Nauru kunt doorstrepen op je bucketlist. Met maar twee hotels zijn er weinig andere reizigers die je voor zijn gegaan.

NauruNauru in een notendop

– Oppervlakte: 21 vierkante kilometer (de helft van Schiermonnikoog);
– Inwoneraantal: 9770 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 465 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Yaren;
– Talen: Engels, Nauruaans;
– Munteenheid: Australische Dollar (AUD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 13.500 (2019).

Informatie over visum Nauru

Reizen en vakantie in NauruStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Nauru. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een reservering van een hotel of een andere vorm van accommodatie en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Als je binnen 3 dagen het eiland weer verlaat, heb je geen visum nodig. Je moet dan kunnen aantonen binnen die tijd je reis te vervolgen, per schip of vliegtuig.

Een toeristenvisum voor Nauru is 30 dagen geldig en kun je aanvragen bij het Consulaat van Nauru in Melbourne in Australië of bij de ambassade van Nauru in Fiji. De behandeling van een visumaanvraag in Melbourne duurt 5 tot 10 werkdagen. Als je een toestemmingsbrief hebt van de Immigratiedienst van Nauru, kun je ook een visum bij aankomst verkrijgen.

Overnachten op Nauru

Nauru is een klein eiland en heeft maar beperkte mogelijkheden om te overnachten. Er is een handvol hotels en je kunt een appartement huren. Het Menen Hotel is het grootste en meest luxueuze hotel van het land, dat in handen is van de Staat. Lees hier meer over overnachten op Nauru

Wat te doen op Nauru: 10 tips!

Nauru wat te doen
Binnen een uur kun je het hele eiland rondrijden, maar toch is er genoeg te zien en te doen op Nauru. Beklim de hoogste top van het eiland, bekijk een surrealistisch landschap en zwem samen met de locals in de enige haven van Nauru. Lees hier onze tips wat te doen op Nauru

Communicatie in Nauru

Internationaal toegangsnummer: +674.
Alarmnummer ambulance: 111.
Alarmnummer politie: 110.
Alarmnummer brandweer: 112.

Tijdsverschil met Nauru

Tijdens onze wintertijd is het op Nauru 11 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Nauru 10 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Nauru

De elektriciteit op Nauru is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 december 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Nauru, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Sean Kelleher; Wikimedia Commons.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam