autohuur Australië

Overnachten en hotels op Nauru

Nauru is een piepklein eilandje in de Stille Oceaan en met 21 vierkante kilometer een van de kleinste landen ter wereld (het is zelfs nog kleiner dan Schiermonnikoog). Er zijn dus weinig mogelijkheden om te overnachten op Nauru.

Er is maar een handvol hotels en er zijn enkele plekken waar je bij particulieren kunt overnachten (homestays). Het Menen Hotel is het grootste hotel van Nauru, dat tevens in handen is van de Staat. Het hotel is gebouwd in 1969 en heeft 119 kamers, een conferentiezaal, een zwembad en een tennisbaan. De bar doet tevens dienst als de enige nachtclub op het eiland.

Het Menen Hotel heeft twee restaurants voor je terecht kunt voor Chinees of Thais eten. In 1993 is het hotel gerenoveerd en uitgebreid. Voor gasten worden excursies, snorkeltrips, duiktrips en boottochtjes georganiseerd. Je vindt het Menen Hotel in het zuidoosten van het eiland vlakbij Anibare Bay, een populaire plek om te zwemmen. Het grootste hotel van Nauru heeft geen website, maar wel e-mail: menenhotel@cenpac.net.nr

Het OD-N-Aiwo Hotel is goedkoper en heeft minder kamers, maar is met drie verdiepingen wel het hoogste gebouw van Nauru. Het hotel wordt gerund door een familie en is populair bij backpackers. Er zijn twee restaurants en het hotel biedt een taxidienst aan vanaf de luchthaven, waar het vlakbij ligt. E-mail odinaiwohotel@cenpac.net.nr of odinaiwo@yahoo.com

Het Budapest Hotel (www.budapesthotelnauru.com) is een van de nieuwste hotels van Nauru (geen idee waarom het naar de Hongaarse hoofdstad is vernoemd). Het ligt in het noorden van het eiland vlakbij het strand Anabar Beach. Ewa Lodge verhuurt appartementen met een gedeelde keuken, handig als je zelf voor het eten wilt zorgen. Het is onderdeel van Capelle & Partner (www.capelleandpartner.com), een van de grotere bedrijven van Nauru met onder meer een supermarkt, een restaurant, een bakkerij en een café.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 mei 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten op Nauru, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s Flickr.com/Sean Kelleher.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam