PalauReizen en vakantie in Palau

Kerngegevens

– Oppervlakte: 459 vierkante kilometer (twee keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 21.108 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 46 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Melekeok;
– Talen: Engels, Palaus;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 10.500 (2012).

Informatie over visum Palau

Reizen en vakantie in PalauStaatsburgers uit Nederland en België hoeven vooraf geen visum aan te schaffen voor een vakantie in Palau. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Bij aankomst in Palau krijg je een toeristenvisum waarmee je 30 dagen op het eiland kunt blijven. Bij de immigratiedienst ter plaatse kun je het visum twee keer verlengen, voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie inwinnen bij het Consulaat van Palau in Nederland of België.

Communicatie in Palau

Internationaal toegangsnummer: +680.
Alarmnummer noodgevallen: 911.

Tijdsverschil met Palau

Tijdens onze wintertijd is het op Palau 8 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Palau 7 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Palau

De elektriciteit op Palau is 110-120 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/optionm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam