Reizen naar Palau

Om naar Palau te reizen, ben je wel even onderweg. De archipel van 500 eilanden ligt in de Stille Oceaan, ten noorden van Papoea Nieuw-Guinea en ten oosten van de Filipijnen. Vliegen is de enige manier om op Palau te komen, tenzij je een eigen zeebestendig (zeil)jacht hebt. Reken op minimaal een dag reizen vanuit Nederland, met minstens één tussenstop. Als je al in Azië of Oceanië bent, kun je natuurlijk makkelijker en sneller naar Palau reizen.

Vliegen naar Palau

Er gaan rechtstreekse vluchten naar Palau vanuit Taiwan, de Filipijnen, Zuid-Korea en Guam. Vanuit Nederland kun je bijvoorbeeld eerst van Amsterdam Schiphol naar de Taiwanese hoofdstad Taipei vliegen, en daar overstappen op een vlucht naar Palau.

KLM vliegt dagelijks van Amsterdam naar Taipei, een vlucht van 12 uur. De Taiwanese luchtvaartmaatschappij China Airlines vliegt meerdere keren per week van Taipei naar Palau (3 uur en 40 minuten). De overstaptijden zijn niet altijd gunstig, waardoor je waarschijnlijk enige tijd moet doorbrengen op de luchthaven van Taipei. ► Boek hier een vliegticket met KLM van Amsterdam naar Taipei

Je kunt ook vliegen naar Incheon, de tweede stad van Zuid-Korea. KLM vliegt elke dag rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Incheon, een vlucht van 10½ uur. Vanaf Incheon kun je naar Palau vliegen met de luchtvaartmaatschappijen Korean Air en Asiana Airlines. Dit is een vlucht van ongeveer 5 uur. Ook hier moet je enige tijd overbruggen op de luchthaven van Incheon. ► Boek hier een vliegticket met KLM van Amsterdam naar Incheon

Een alternatief is om via de Filipijnen naar Palau te reizen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines vliegt van de Filipijnse hoofdstad Manilla naar de eilandengroep, een vlucht van ruim 3 uur. United Airlines vliegt ook vanaf Guam naar Palau (2 uur). Het eiland Guam in de Stille Oceaan hoort bij de Verenigde Staten van Amerika. Verder zijn er nog vluchten vanaf het eiland Yap, dat hoort bij Micronesië.

Luchthaven van Palau

Alle vluchten uit het buitenland komen aan op Roman Tmetuchl International Airport (ROR), de enige internationale luchthaven van Palau. Het vliegveld ligt op het eiland Babeldaob, ongeveer 6 kilometer van de belangrijkste stad Koror. Hier vind je veel hotels, resorts, restaurants en bezienswaardigheden.

De luchthaven van Palau heeft een kleine passagiersterminal met slechts drie gates. Er zijn twee restaurants, een bar, twee souvenirwinkels en een taxfreeshop. Er is één geldautomaat (Bank of Guam). Wifi is gratis beschikbaar voor passagiers. Tegen betaling kun je gebruikmaken van de Ocean View Lounge (www.palau-lounge.com), met drankjes, snacks. wifi en een douche.

Er zijn enkele autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren voor je vakantie op Palau. Website van de luchthaven: www.palau-airport.com

Vervoer vanaf de luchthaven van Palau

Buiten de terminal staan mogelijk taxi’s, maar niet altijd. Je kunt de taxi naar je accommodatie het beste vooraf regelen. Veel hotels en resorts kunnen een transfer regelen als je een kamer boekt. Spreek van tevoren een prijs af als je in de taxi stapt. Een taxirit naar Koror zou niet meer dan $ 20 moeten kosten. De rit naar de stad duurt 20 tot 30 minuten.

Reizen tussen de eilanden van Palau

Voor reizen tussen de eilanden van Palau kun je een boot, vliegtuig of helikopter nemen. Er zijn bijna geen reguliere veerdiensten tussen de eilanden, maar er zijn talloze tour operators die boottochtjes voor je kunnen regelen. Een populaire boottrip is naar het eiland Mecherchar ten zuiden van Koror, waar je het beroemde Jellyfish Lake kunt bewonderen.

Ook worden er veel boottrips aangeboden naar de Rock Islands, honderden groene en onbewoonde vulkanische eilandjes die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Veel afgelegen eilanden en atollen van Palau kun je alleen bereiken met een eigen of gehuurd jacht.

Ook zijn er weinig reguliere vluchten tussen de eilanden van Palau. Pacific Mission Aviation (www.palauaviation.org) verzorgt vluchten van de internationale luchthaven van Palau naar het zuidelijke eiland Peleliu. Je kunt hier ook terecht voor pleziervluchten boven de archipel. Een pleziervlucht per helikopter kun je boeken bij Palau Helicopters (www.palauhelicopters.com).

Voor het laatst bijgewerkt op 23 mei 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Palau, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/shamalov.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam