TongaReizen en vakantie op Tonga

Kerngegevens

– Oppervlakte: 747 vierkante kilometer (helft van provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 106.322 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 142 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Nuku’alofa;
– Talen: Tongaans, Engels;
– Munteenheid: Pa’anga (TOP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 7500 (2012).

Informatie over visum Tonga

Reizen en vakantie in TongaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Tonga. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Tonga te kunnen bekostigen.

Toeristen krijgen bij aankomst een gratis ‘visitor’s visa’ waarmee ze maximaal een maand in het land kunnen verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Tonga in Engeland.

Communicatie op Tonga

Internationaal toegangsnummer: +676.
Alarmnummer politie: 922.
Alarmnummer ambulance en brandweer: 911.

Tijdsverschil met Tonga

Tijdens onze wintertijd is het op Tonga 12 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Tonga 11 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Tonga

De elektriciteit op Tonga is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/mdurinik.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws
Sort by