Booking Australië

Vakantie in Tonga

Tonga: een introductie

Een vakantie in Tonga beleef je op The Friendly Islands, het enige overgebleven Polynesische koninkrijk in de Stille Zuidzee. Tonga is een betoverende archipel van 169 eilanden en atollen waar je het tropische leven kunt opsnuiven, met een gastvrije lokale bevolking die het gewend is om bezoekers te ontvangen. Je kunt er luieren op een van de prachtige witte zandstranden of zwemmen, duiken en snorkelen in het kristalheldere water van de Stille Oceaan.

De grootste attractie zijn de migrerende walvissen en bultruggen die van juni tot november de eilanden passeren. Je kunt ze spotten tijdens een boottocht, maar er zijn ook mogelijkheden om een stukje mee te zwemmen met deze nieuwsgierige zoogdieren. In de hoofdstad Nuku’alofa kun je Tongaanse souvenirs kopen op de Talamahu markt en het houten paleis van de koning zien liggen. Ga op zondag naar de witte Centenary Chapel om een glimp van de koninklijke familie op te vangen (netjes kleden!). Ook het huren van een jacht om te gaan eilandhoppen is populair tijdens een vakantie in Tonga. Vaar dan langs het vulkanische eiland Tofua, waar in 1789 de beroemde muiterij van de Bounty plaatsvond.

Wil je Tonga en de andere eilanden in de Pacific ontdekken?
Vraag een reisvoorstel aan voor je ideale rondreis in de Pacific

De Tonganen ontmoetten de eerste Europeanen in 1616, toen de bemanning van het Nederlandse VOC-schip De Eendracht een kort bezoek bracht aan de eilanden. Later kwamen de Britten en buitenlandse missionarissen, die van Tonga een (strenge) christelijke staat hebben gemaakt. Zwemmen, hardlopen, snorkelen en vissen op zondag is dan ook taboe, tenzij je binnen de muren van het resort blijft. Dat neemt niet weg dat de locals je elke dag hartelijk zullen begroeten met alu ki fe, oftewel ‘waar ga je heen’? Je hoeft geen antwoord te geven, vriendelijk terug groeten is genoeg.

TongaTonga in een notendop

– Oppervlakte: 747 vierkante kilometer (helft van provincie Utrecht);
– Inwoneraantal: 105.780 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 142 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Koninkrijk;
– Hoofdstad: Nuku’alofa;
– Talen: Tongaans, Engels;
– Munteenheid: Pa’anga (TOP);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 6400 (2019).

Informatie over visum Tonga

Reizen en vakantie in TongaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Tonga. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Tonga te kunnen bekostigen.

Toeristen krijgen bij aankomst een gratis ‘visitor’s visa’ waarmee ze maximaal een maand in het land kunnen verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Tonga in Engeland.

Bezienswaardigheden in Tonga top-10

Tonga bezienswaardigheden
Tonga is een van de weinige plekken in de wereld waar je met walvissen kunt zwemmen, maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in deze archipel. Je ziet er archeologische overblijfselen van oude koninkrijkjes, bulderende blaasgaten en levendige markten. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Tonga

Overnachten in Tonga


Tonga is een ideale plek om te overnachten aan het strand onder een palmboom met een cocktail in de hand. Op de eilanden in de Stille Oceaan zijn prachtige resorts, waar je kunt relaxen met het zachte geluid van de golven op de achtergrond. ► Lees hier alle tips voor overnachten in Tonga

Communicatie op Tonga

Internationaal toegangsnummer: +676.
Alarmnummer politie: 922.
Alarmnummer ambulance en brandweer: 911.

Tijdsverschil met Tonga

Tijdens onze wintertijd is het op Tonga 12 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Tonga 11 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Tonga

De elektriciteit op Tonga is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 maart 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Tonga, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/John Abel; depositphotos.com/mdurinik.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam