autohuur Australië

Overnachten en hotels op Tonga

Tonga is een ideale plek om te overnachten aan het strand onder een palmboom met een cocktail in de hand. Op de eilanden in de Stille Oceaan zijn prachtige resorts, waar je kunt relaxen met het zachte geluid van de golven op de achtergrond. Ook kun je een duik nemen in het zwembad, de kustlijn verkennen per kajak of je laten verwennen met een Polynesische massage. De resorts organiseren vaak tours, excursies en activiteiten voor de gasten, zoals het zwemmen met walvissen.

Daarnaast kun je op Tonga overnachten in verschillende hotels, van eenvoudig tot luxe. De hotels worden meestal door families gerund, die op het terrein of in de buurt wonen. Ze zullen er alles aan doen om het de gasten naar de zin te maken en informatie te verstrekken.

Je vindt enkele goede hotels aan het water in de hoofdstad Nuku’alofa op het eiland Tongatapu en bij de belangrijkste haven van Neufau op de eilandengroep Vava’u. De hotels liggen op loopafstand van restaurants, cafés, bars met kleurrijke markten. Je kunt bij zonsondergang lang de waterkant wandelen, genieten van een ontspannen maaltijd en daarna terugkeren naar je hotel voor een goede nachtrust.

De meeste accommodatie vind je op de eilandengroepen Tongatapu, Vava’u, ’Eua en Ha’apai. Het toeristenbureau van Tonga heeft een lijst van alle beschikbare hotels en resorts in het land. Hotels en resorts kunnen bovenop de hotelrekening nog een belasting van 7,5 procent en een ‘service charge’ in rekening brengen. Let er ook op dat je in resorts probleemloos een bikini of badkleding kunt dragen, maar dat je buiten je accommodatie beter wat anders kunt aantrekken. Tonga is een christelijk en conservatief land waar in het openbaar ‘respectvolle kleding’ is gewenst, dus mét mouwen.

Goedkoop overnachten op Tonga

Gelukkig zijn er op Tonga ook genoeg mogelijkheden om goedkoop te overnachten, in tegenstelling tot sommige andere resort islands in de Grote Oceaan. Als backpacker kun je terecht in eenvoudige guesthouses, hostels, bed & breakfasts en homestays. Vooral het slapen bij locals is erg populair bij buitenlandse toeristen. Mafana Beach Island (www.mafanaislandbeach.com) is een goedkoop ‘eco-backpackers hostel’ waar je in bamboe boomhutten kunt slapen en op het strand je vis op de barbecue kunt gooien.

Op de meeste grotere bewoonde eilanden zijn guesthouses te vinden. Je kunt er al snel rekenen op een warm welkom van een Tongaanse familie en wees niet verbaasd als je door het gezin wordt uitgenodigd voor het avondeten. Misschien nemen ze je zelfs mee naar de kerk op zondag, wat sowieso een gedenkwaardige ervaring is (misschien vang je wel een glimp op van de koninklijke familie).

Guesthouses hebben vaak gedeelde voorzieningen, zoals een keuken, een eethoek en een wasserette. Ontbijt en diner kunnen bij de prijs inbegrepen zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf maaltijden te koken of uit eten te gaan. Het is raadzaam hiernaar te informeren voordat je boekt, anders betaal je misschien voor een service waar je helemaal geen gebruik van maakt.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Tonga

Tonga heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Sandy Beach Resort, Ha’apai

Het Sandy Beach Resort op de Ha’apai eilanden is volgens veel reizigers en reisgidsen de beste plek om te overnachten op Tonga. Hier verblijft de koning als hij op Ha’apai is, dus dat zegt eigenlijk al genoeg. Het resort bestaat uit 12 bungalows met uitzicht over het sublieme witte zandstrand Houmale’eia en de zee. Vanaf je eigen terras kun je genieten van de zonsondergang. Het Sandy Beach Resort organiseert allerlei gratis activiteiten voor haar gasten, zoals wandelingen door de jungle, duiktrips, kajaktrips naar nabijgelegen eilanden en paardrijtochten. Je kunt ook gebruikmaken van een snorkeluitrusting, een fiets, een kajak of een kano. Via het resort is zelfs een overnachting op een onbewoond eilandje te regelen. Er zijn twee restaurants, een bar en een bibliotheek. Het Sandy Beach Resort ligt op het eiland Foa, 12 kilometer van een vliegveld. Website: www.sandybeachtonga.com

Voor het laatst bijgewerkt op 28 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Tonga, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/You Never Try, You Never Know; Sandy Beach Resort.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam