Booking Australië

Tips voor een vakantie in Vanuatu

Vanuatu: een introductie

Een vakantie in Vanuatu beleef je op een archipel van 83 eilanden in de Stille Oceaan, een tropische speeltuin van verlaten stranden, kleurrijke koraalriffen, weelderig regenwoud en spuwende vulkanen. Vanuatu is een voormalige Brits-Franse kolonie die tot de onafhankelijkheid in 1980 bekendstond als New Hebrides en de geboortegrond is van de bungeejump.

Je zou het niet verwachten, maar op Vanuatu is deze adrenalineverhogende sprong uitgevonden. Op Pentecost Island bouwen locals al sinds mensenheugenis gammele 30 meter hoge houten torens, waarna jongens er van af springen met wijnstokken aan hun enkels. Het aanschouwen van de naghol (zoals het in de lokale taal heet) is nu een toeristische attractie, net zoals een tocht naar de krater van de Yasur op de bucketlist staat van de schaarse reizigers die vakantie vieren in Vanuatu. Dit is een van de meest actieve vulkanen op aarde waar je verbazingwekkend dichtbij de rand kunt komen. De eilanden in de Pacific bieden ook eindeloos veel mogelijkheden als je van snorkelen en duiken houdt. Je kunt er zwemmen tussen zeekoeien en een brief posten in de enige onderwaterbrievenbus ter wereld.

Wil je Vanuatu en de andere eilanden in de Pacific ontdekken?
Vraag een reisvoorstel aan voor je ideale rondreis in de Pacific

Je kunt je vakantie op Vanuatu luierend doorbrengen op een van de uitgestrekte witte zandstranden en een bezoek brengen aan traditionele dorpen, waar het dorpshoofd je nog vol trots vertelt hoe je het beste een mens kunt koken (tot 1969 vond er kannibalisme plaats…). Je hoeft niet bevreesd te zijn! Tegenwoordig kun je rekenen op gastvrije, oprechte en vriendelijke inwoners die niets liever doen dan jou een een stukje van hun paradijs te laten zien.

VanuatuVanuatu in een notendop

– Oppervlakte: 12.189 vierkante kilometer (een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 308.043 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 25 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Port-Vila;
– Talen: Engels, Frans, Bislama, ruim 100 inheemse talen;
– Munteenheid: Vatu (VUV);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 2800 (2020).

Informatie over visum Vanuatu

Reizen en vakantie in VanuatuStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Vanuatu. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Vanuatu te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je 30 dagen op Vanuatu verblijven. Bij de immigratiedienst in het land kun je het eventueel verlengen tot een maximum van 120 dagen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Vanuatu in Brussel.

Bezienswaardigheden in Vanuatu top-10

Vanuatu bezienswaardigheden
Vanuatu is een van de meest veelzijdige bestemmingen in de Pacific. Neem alleen al de geweldige natuur van Vanuatu, van borrelende vulkanen en afgelegen watervallen tot grotten en jungle met helderblauwe poelen. ► Lees hier meer over de beste bezienswaardigheden in Vanuatu

Overnachten in Vanuatu

In Vanuatu heb je een uitgebreide keuze om te overnachten. De eilanden in de Stille Oceaan hebben alleen al een indrukwekkende reeks luxe resorts. Maar je kunt ook terecht in eenvoudige bungalows die gemaakt zijn van hout of gevlochten bamboe. Lees hier meer over overnachten in Vanuatu

Communicatie op Vanuatu

Internationaal toegangsnummer: +678.
Alarmnummer ambulance: 22 100.
Alarmnummer politie: 22 222.
Alarmnummer brandweer: 22 333.

Tijdsverschil met Vanuatu

Tijdens onze wintertijd is het op Vanuatu 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Vanuatu 9 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Vanuatu

De elektriciteit op Vanuatu is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt voornamelijk Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In sommige resorts, die gebouwd zijn door de Fransen, vind je ook Europese stopcontacten voor 2-polige stekkers.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 mei 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Vanuatu, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/benkrut.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam