VanuatuReizen en vakantie in Vanuatu

Kerngegevens

– Oppervlakte: 12.189 vierkante kilometer (een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 261.565 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 21 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Port-Vila;
– Talen: Engels, Frans, Bislama, ruim 100 inheemse talen;
– Munteenheid: Vatu (VUV);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 4900 (2012).

Informatie over visum Vanuatu

Reizen en vakantie in VanuatuStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Vanuatu. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf op Vanuatu te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je 30 dagen op Vanuatu verblijven. Bij de immigratiedienst in het land kun je het eventueel verlengen tot een maximum van 120 dagen. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je contact opnemen met de Ambassade van Vanuatu in Brussel.

Communicatie op Vanuatu

Internationaal toegangsnummer: +678.
Alarmnummer ambulance: 22 100.
Alarmnummer politie: 22 222.
Alarmnummer brandweer: 22 333.

Tijdsverschil met Vanuatu

Tijdens onze wintertijd is het op Vanuatu 10 uur later dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Vanuatu 9 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit op Vanuatu

De elektriciteit op Vanuatu is 220-230 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt voornamelijk Australische stopcontacten die geschikt zijn voor 3-polige stekkers, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In sommige resorts, die gebouwd zijn door de Fransen, vind je ook Europese stopcontacten voor 2-polige stekkers.

Foto © depositphotos.com/benkrut.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by