autohuur Australië

Overnachten en hotels in Vanuatu

In Vanuatu heb je een uitgebreide keuze om te overnachten. De eilanden in de Stille Oceaan hebben alleen al een indrukwekkende reeks luxe resorts. Sommige boutique resorts verwelkomen alleen volwassenen die een romantische vakantie willen beleven, terwijl op andere plekken hele families welkom zijn. In de dive resorts kun je terecht als je in Vanuatu wilt duiken – ze regelen daar alles voor je.

De resorts voldoen aan internationale standaarden en hebben alles wat je maar wenst tijdens je vakantie, waaronder uitstekende restaurant, zwembaden, tennisbanen en golfbanen. Ze organiseren excursies en watersportactiviteiten voor hun gasten. Door de concurrentie tussen de resorts bieden ze gasten vaak een korting als je er langer gaat overnachten. Bij een verblijf van een week betaal je dan bijvoorbeeld voor 5 dagen. De meeste resorts vind je in en rond de hoofdstad Port Vila en op de eilanden Santo en Tanna.

De resorts zijn de duurste plekken om te overnachten in Vanuatu. Voor een overnachting in een standaardkamer ben je al snel € 150 tot € 200 per nacht kwijt. Als je iets minder wilt betalen, kun je terecht in hotels en motels. Die vind je in verschillende klassen, van luxe tot eenvoudig. In de goedkoopste hotels kun je slapen voor zo’n € 30 per nacht. In de iets betere hotels heb je airconditioning en wifi. Vanuatu heeft ook enkele appartementen, met meerdere slaapkamers en een eigen keuken.

Goedkoop overnachten in Vanuatu

Low budget reizigers en backpackers kunnen goedkoop overnachten in bungalows en guesthouses. Je kunt ook tussen de locals slapen in een dorp, een zogeheten village homestay. Hostels zijn er niet op de eilandengroep.

Buiten de steden en verder gelegen eilanden zijn bungalows de meest voorkomende vorm van accommodatie. Ze liggen veelal op schilderachtige plekken, al is de slaapplek zeer eenvoudig. Bungalows zijn gemaakt van hout of gevlochten bamboe en de vloer is van beton of zand. Meestal is er geen stromend water, dus reken op emmers om te douchen en gaten in de grond voor het toiletbezoek.

Elektriciteit is beperkt, soms is er een generator voor de avond en wordt er zonne-energie opgewekt. Wifi en dekking met je mobiele telefoon zijn een zeldzaamheid. Wees ook voorbereid op harde bedden en muskietennetten met gaten, dus neem je eigen klamboe mee. Maaltijden zitten inbegrepen in de prijs, die door de gastheer of gastvrouw met veel liefde voor de gasten wordt klaargemaakt. Het kan echter geen kwaad om zelf nog wat eten en drinken mee te nemen.

Je kunt een verblijf in een bungalow onder meer boeken bij het toeristenkantoor van Vanuatu. De prijs ligt meestal tussen de € 15 en € 30 per nacht. Dat is misschien aan de dure kant, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de mooie locatie.

Kamperen is niet gebruikelijk in Vanuatu. Er zijn vrijwel geen officiële kampeerterreinen en het meeste land is privé-eigendom. Bij veel hotels, guesthouses en bungalows mag je tegen een vergoeding wel je tent neerzetten op hun terrein. Als je op het strand of in de wildernis wilt kamperen, moet je toestemming vragen van het lokale dorpshoofd. Bij sommige trektochten zit een overnachting in de natuur inbegrepen. De lokale tour operator regelt dan de tenten en de maaltijden.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Vanuatu

Vanuatu heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Warwick Le Lagon Resort

Het Warwick Le Lagon Resort in Port Vila is al sinds tientallen jaren een van de meest luxueuze en bekendste plekken om te verblijven in Vanuatu. Het is een van de grootste resorts in de archipel en is al enkele keren uitgeroepen tot het beste familieresort van het land. Warwick Le Lagon ligt aan een lagune en in een grote tropische tuin van 30 hectare. Het resort heeft drie prachtige zwembaden, twee tennisbanen, een 13 holes-golfbaan, drie restaurants, twee bars en een spa. Je kunt overnachten in 143 kamers, suites, bungalows en villa’s, waarvan sommige een eigen zwembad hebben. Het is onderdeel van de Amerikaanse hotelketen Warwick Hotels & Resorts. Website: www.warwickhotels.com

Ratua Island Resort

Voor een Robinson Crusoe-ervaring boek je een overnachting op het Ratua Island Resort. Het is een luxe eco-resort op een privé-eiland dat eigendom is van een geheimzinnige Franse miljardair. Hij opende het resort in 2010 nadat hij tijdens een zeiltocht rond de wereld verliefd is geworden op het eiland Ratua. Het resort is volledig non-profit: alle inkomsten gaan naar de lokale gemeenschap op nabijgelegen eilanden. Het idee was om een ongerept vakantie-eiland te creëren, maar wel voorzien van comfort en moderne gemakken. De bungalows en villa’s zijn erg bijzonder: ze hebben allemaal uitzicht op de baai en zijn omgeven met groene jungle. Ze zijn gemaakt van 200 jaar oud teakhout uit Indonesië en ingericht met sierlijke Balinese meubels.

Het eten is biologisch en afkomstig van het eigen eiland. Groente en fruit worden ter plaatse verbouwd en het vee wordt op Ratua grootgebracht. Er is een restaurant en een bar en er worden regelmatig strandbarbecues en picknicks georganiseerd. Vanaf het hoofdeiland Espiritu Santo is het 35 minuten varen, maar je kunt ook met een gecharterd vliegtuigje vanaf de internationale luchthaven van Vanuatu naar het eilandje vliegen. Ratua heeft een eigen airstrip. Mocht je ruim bij kas zitten, dan kun je zelfs het hele eiland afhuren. Er kunnen maximaal 42 gasten terecht. Website: www.ratua.com

Voor het laatst bijgewerkt op 18 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Vanuatu, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/Enhanced Integrated Framework; Warwick Hotels.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam