Overnachten in Azerbeidzjan

Voor overnachten in Azerbeidzjan heb je vooral in de hoofdstad Baku een ruime keuze uit hotels. Door de olie- en gasindustrie komen er veel zakenreizigers naar het land, en daar lijkt een groot deel van de accommodatie op afgestemd. Baku heeft veel luxe 4- en 5-sterrenhotels en er zijn veel hotels van internationale hotelketens, waaronder die van Hilton, Excelsior, Ramada, Four Seasons, Fairmont en JW Marriott. Overnachten in dit soort hotels kan aan de dure kant zijn, de prijs voor sommige hotelkamers bedraagt zelfs meer meer dan € 500 per nacht. Dit is vergelijkbaar met het tarief van luxe hotels in West-Europa.

Aan de andere kant heeft Baku heeft ook een flink aantal middenklasse hotels, budget hotels, familiepensions en guesthouses waar je kunt overnachten. Daarnaast zijn er zo’n 25 hostels, waar je al een slaapplek hebt voor ongeveer € 5 per nacht. Veel goedkope hotels en hostels vind je in de oude stad van Baku, dat ook een geweldige plek is om sfeer op te snuiven. Op loopafstand zijn vele bars, cafés en clubs. Verder zijn er rond de honderd appartementen voor toeristen, die vaak goedkoper en comfortabeler zijn dan een hotel.

Buiten de hoofdstad is de beschikbaarheid van accommodatie in Azerbeidzjan veel beperkter. Je vindt een handvol hotels en guesthouses in Sheki, een tussenstop op weg van en naar Georgië en een historische stad die in het verleden op de Zijderoute lag. Ook zijn er een paar eenvoudige hotels en pensions in de zuidelijke kustplaats Lankaran, waar je kunt overnachten als je naar of uit Iran komt. In sommige dorpen en steden en op het platteland kun je overnachten bij particulieren thuis, de zogeheten homestays.

De mogelijkheden om te kamperen zijn nog beperkt in Azerbeidzjan. Je mag waarschijnlijk niet je tent neerzetten in de nationale parken van Shirvan, Ag Gol en Absheron, omdat je het park voor sluitingstijd moet hebben verlaten. Andere nationale parken zijn erg groot en hebben ook dorpen in het gebied, waardoor je kunt proberen om hier te kamperen. Het is wel raadzaam van tevoren toestemming te vragen van de parkautoriteiten. De ecotoerisme organisatie Camping Azerbaijan organiseert soms kampeertrips naar het Kaukasusgebergte, vooral voor Azeri en expats. Meer informatie staat op de Facebook-pagina: www.facebook.com/campingazerbaijan2014

Buitenlandse toeristen en reizigers die meer dan 10 dagen in Azerbeidzjan verblijven, moeten zich officieel registreren. Daarvoor zal het hotel, het hostel, het guesthouse of de eigenaar van het appartement een kopie maken van je paspoort en dit doorgeven aan de betreffende autoriteiten.

Beste, beroemde en bijzondere hotels in Azerbeidzjan

Azerbeidzjan heeft enkele beroemde, bijzondere en beste hotels die we niet onvermeld willen laten. Deze hotels hebben een bijzondere geschiedenis, bevinden zich op een speciale locatie of hebben goede recensies van reizigers gekregen op internet. Hieronder een selectie van deze hotels.

Fairmont Hotel, Baku

Het Fairmont Hotel is een van de meest luxueuze hotels in Baku. Het bevindt zich in de prestigieuze Flame Towers, de drie wolkenkrabbers die de vorm hebben van vlammen en de skyline van de hoofdstad domineren. Het 5-sterrenhotel ging in 2013 open in de noordelijke toren en heeft 318 kamers en appartementen, verdeeld over 36 etages. Vanuit verschillende kamers heb je een fraai uitzicht over de Kaspische Zee. De grootste kamer, de Royal Suite, heeft een oppervlakte van 375 vierkante meter. Er zijn verschillende restaurants, bars en lounges, inclusief een authentieke Franse patisserie en een steakhouse. Het Fairmont Hotel heeft een buitenzwembad met terras waar je ook kunt uitkijken over de baai van Baku. De jazz bar is een van de beste in de hoofdstad. Website: www.fairmont.com/baku

Voor het laatst bijgewerkt op 2 februari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Azerbeidzjan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Flickr.com/shankar s.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam