GeorgiëReizen en vakantie in Georgië

Kerngegevens

– Oppervlakte: 69.700 vierkante kilometer (ruim anderhalf keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 4.555.911 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 65 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Tbilisi;
– Talen: Georgisch (officieel), Russisch, Armeens, Azeri;
– Munteenheid: Lari (GEL);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 5900 (2012).

Bezienswaardigheden in Georgië

Georgië heeft een eeuwenoude beschaving, waardoor er in het hele land ontzettend veel te zien is. Het meest fascinerend is de grottenstad Vardzia, maar het fort in de hoofdstad Tbilisi mag je ook niet missen. Batumi is de bekendste badplaats en Borjomi is een kuuroord met wereldberoemd mineraalwater. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Georgië

Vardzia grottenstad

Vardzia is een fascinerende grottenstad in het zuiden van Georgië. Het is een omvangrijk middeleeuws kloostercomplex aan de oevers van de rivier Mtkvari, dat oorspronkelijk bestond uit 6000 woningen verdeeld over dertien verdiepingen. Nog steeds kun je de huizen bezichtigen die in de rotsen waren uitgehakt. Lees hier meer over de Vardzia grottenstad

Informatie over visum Georgië

Kasteel bij de hoofdstad Tbilisi

Staatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Georgië. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 3 maanden geldig is. Ook moet je bij aankomst in het bezit zijn van een vliegticket voor de retourvlucht of voor een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 6 maanden in Georgië verblijven. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Georgië in Den Haag.

Communicatie in Georgië

Internationaal toegangsnummer: +995.
Alarmnummer noodgevallen: 112.

Tijdsverschil Georgië

In Georgië is het 3 uur later dan in Nederland. Tijdens de wintertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Georgië 2 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Georgië

De elektriciteit in Georgië is 220 volt. Er worden in het land Europese stopcontacten gebruikt, dus je hoeft geen wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Share Button