Vakantie in Phnom Penh, Cambodja

Tips voor een vakantie in Phnom Penh

Vakantie in Phnom PenhEen vakantie in Phnom Penh beleef je op een druk kruispunt van culturen, tijden, volkeren en werelden. De hoofdstad van Cambodja stond ooit bekend als ‘de Parel van Azië’ en was vroeger een van de beter bewaarde Franse koloniale steden in Zuidoost-Azië. Phnom Penh staat met één voet nog in het verleden, dat je terugziet in de tempels met zijn gouden spitsen, de markten en de levendige straatjes.

Met zijn andere voet schrijdt de stad moedig naar de toekomst, dat je overal om je heen ziet. De straten van de ooit zo slaperige en stille stad zijn in beslag genomen door scooters, fietsen, riksja’s, tuktuks, Toyota’s en benzineslurpende vrachtwagens. Motoren suizen door smalle steegjes, zonder rekening te houden met eventuele voetgangers. Projectontwikkelaars plempen Phnom Penh onvermoeibaar vol met nieuwe (lelijke) betonnen en stenen gebouwen. Het is de prijs die de stad betaalt voor zijn vernieuwingsdrang, de stad die enkele decennia na het moordende regime van de Rode Khmer staat te popelen dezelfde status te krijgen als de hoofdsteden in het westen en het oosten.

Phnom Penh is een bloeiende en turbulente stad die Cambodjaanse, Chinese en Franse invloeden bijeen brengt in een druk, smerig, glanzend, levendig en spannend mengsel. Een plek met een verleidelijke cafécultuur, bruisende bars en uitstekende eettentjes en restaurants, waar je kunt dineren voor een fractie van de prijs die je elders betaalt. Probeer de verse curry’s en noedels op Phsar Thmey (de centrale markt), waar de eetkraampjes hun ruimte delen met textiel- en kruidenverkopers. Hier vind je tips en informatie voor een vakantie in de stad aan de oevers van de machtige Mekong rivier, die meer geïnteresseerd is in haar toekomst dan haar verleden.

Bezienswaardigheden in Phnom Penh

Royal Palace in Phnom PenhPhnom Penh telt genoeg bezienswaardigheden om je bezig te houden tijdens je vakantie, van het Koninklijk Paleis met zijn sierlijke in goud vergulde daken tot tempels en het prachtige Nationaal Museum. Er zijn ook plekken die je herinneren aan het wrede regime van Pol Pot. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Phnom Penh

Reizen naar Phnom Penh

Vliegen naar CambodjaVanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar Phnom Penh. Je kunt het land echter wel gemakkelijk bereiken met een overstap in de Thaise hoofdstad Bangkok. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen van Bangkok naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, waaronder Thai AirAsia, Thai Airways en Bangkok Airways. Lees hier meer over reizen naar Phnom Penh

Voor het laatst bijgewerkt op 20 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Phnom Penh, Cambodja, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/pz.axe.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam