Vakantie in Phnom Penh, Cambodja

Tips voor een vakantie in Phnom Penh

Phnom Penh vakantieEen vakantie in Phnom Penh beleef je op een druk kruispunt van culturen, tijden, volkeren en werelden. De hoofdstad van Cambodja stond ooit bekend als ‘de Parel van Azië’ en was vroeger een van de beter bewaarde Franse koloniale steden in Zuidoost-Azië. Phnom Penh staat met één voet nog in het verleden, dat je terugziet in de tempels met zijn gouden spitsen, de markten en de levendige straatjes.

Met zijn andere voet schrijdt de stad moedig naar de toekomst, dat je overal om je heen ziet. De straten van de ooit zo slaperige en stille stad zijn in beslag genomen door scooters, fietsen, riksja’s, tuktuks, Toyota’s en benzine slurpende vrachtwagens. Motoren suizen door smalle steegjes, zonder rekening te houden met eventuele voetgangers. Projectontwikkelaars plempen Phnom Penh onvermoeibaar vol met nieuwe (lelijke) betonnen en stenen gebouwen. Het is de prijs die de stad betaalt voor zijn vernieuwingsdrang, de stad die enkele decennia na het moordende regime van de Rode Khmer staat te popelen dezelfde status te krijgen als de hoofdsteden in het westen en het oosten.

Phnom Penh is een bloeiende en turbulente stad die Cambodjaanse, Chinese en Franse invloeden bijeen brengt in een druk, smerig, glanzend, levendig en spannend mengsel. Een plek met een verleidelijke cafécultuur, bruisende bars en uitstekende eettentjes en restaurants, waar je kunt dineren voor een fractie van de prijs die je elders betaalt. Probeer de verse curry’s en noedels op Phsar Thmey (de centrale markt), waar de eetkraampjes hun ruimte delen met textiel- en kruidenverkopers. Hier vind je tips en informatie voor een vakantie in de stad aan de oevers van de machtige Mekong rivier, die meer geïnteresseerd is in haar toekomst dan haar verleden.

Bezienswaardigheden in Phnom Penh

Royal Palace in Phnom PenhPhnom Penh telt genoeg bezienswaardigheden om je bezig te houden tijdens je vakantie, van het Koninklijk Paleis met zijn sierlijke in goud vergulde daken tot tempels en het prachtige Nationaal Museum. Er zijn ook plekken die je herinneren aan het wrede regime van Pol Pot. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Phnom Penh

Vakantie in Phnom Penh: praktische tips

Overnachten in Phnom Penh

Qua accommodatie is er keuze genoeg in Phnom Penh, uiteenlopend van hotels en guesthouses tot appartementen en hostels. De stad is echter bedrieglijk groot, dus bekijk van tevoren waar je wilt overnachten. Voor een eerste bezoek is de wijk Daun Penh zeer geschikt om te verblijven. Dit is het historische hart van de Cambodjaanse hoofdstad met overheidsgebouwen en bekende bezienswaardigheden als het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum.

Zoek je voordelige accommodatie voor je vakantie in Phnom Penh?
Reserveer hier een hotel of guesthouse in Phnom Penh, tegen de laagste prijzen

De wijk wordt begrensd door de Tonlé Sap-rivier en Sisowath Quay, de boulevard die langs de rivier loopt. Het gebied langs de rivier staat ook bekend als het Riverside District en is levendig met bars, restaurants en winkels. Je bevindt je op loopafstand van de topattracties, maar het kan wel lawaaierig en toeristisch zijn. Voor een meer chique en moderne sfeer kun je een hotel zoeken in de wijk BKK1 (Boeung Keng Kang 1) ten zuidwesten van het centrum. Dit stadsdeel is minder toeristisch en staat bekend om de trendy boetiekjes, gastronomische restaurants en hippe cafés. Ook zijn er veel buitenlandse ambassades en expats.

Raffles Hotel Le Royal

Met een overnachting in Raffles Hotel Le Royal treed je in de voetsporen van vorsten, schrijvers, filmsterren en andere hoogwaardigheidsbekleders die ooit op bezoek kwamen in Cambodja. Onder meer filmidool Charlie Chaplin, presidentsvrouw Jacky Kennedy en de Franse staatsman Charles de Gaulle brachten de nacht door in dit legendarische 5-sterrenhotel. Het hotel ging open in 1929 als Le Royal voor passagiers van stoomschepen die op weg waren naar Angkor Wat. Toen was dit het meest luxueuze hotel van Phnom Penh, en dat is het nog steeds.

Phnom Penh Raffles Hotel

Alleen in de jaren ’70 beleefde het hotel een zwarte periode tijdens de Cambodjaanse burgeroorlog en het wrede regime van de Rode Khmer. Toen verbleven er vooral journalisten om verslag te doen van de gebeurtenissen. In 1996 werd het ingelijfd door de Raffles-hotelketen en sindsdien is de oude grandeur weer in ere hersteld. Het hotel combineert luxe met ouderwetse charme en heeft twee restaurants en twee buitenzwembaden die omringd zijn door tropische tuinen. Populaire bezienswaardigheden liggen op loopafstand, zoals de boeddhistische tempel Wat Phnom. ► Boek een overnachting in Raffles Hotel Le Royal vanaf € 336

Reizen naar Phnom Penh

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar Phnom Penh. Je kunt het land echter wel gemakkelijk bereiken met een overstap in de Thaise hoofdstad Bangkok. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen van Bangkok naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, waaronder Thai AirAsia, Thai Airways en Bangkok Airways.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 januari 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Phnom Penh, Cambodja, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com; Booking.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam