Rondreizen Japan

Tokyo Skytree in Tokyo, Japan

De Tokyo Skytree, geopend in mei 2012, is het hoogste toren in Japan en het één-na-hoogste bouwwerk ter wereld (na de Burj Khalifa in Dubai). De stalen televisietoren – die de vorm heeft van een boom – heeft een hoogte van liefst 634 meter. Die hoogte is niet geheel toevallig gekozen. Ze staat voor de karakters van 6 (mu), 3 (sa) en 4 (shi). Dat vormt samen ‘Musashi‘, de oude naam van de provincie waar de Tokyo Skytree nu de hoogte in steekt.

De witte Tokyo Skytree is gebouwd als uitzendmast. Door de vele hoogbouw in Tokyo was een toren nodig die daar ver bovenuit steekt, zodat signalen voor radio- en televisie-uitzendingen ongestoord verspreid kunnen worden. De toren werd gebouwd met extreem sterke stalen buizen rond een centrale betonnen kolom die ook bestand moet zijn tegen aardbevingen en orkanen. Volgens de bouwers kan de Tokyo Skytree zonder problemen een aardbeving doorstaan van 7 op de schaal van Richter.

Bezoeken van de Tokyo Skytree

De Tokyo Skytree is nu een van de populairste toeristische trekpleisters in de hoofdstad van Japan. Bezoekers kunnen naar het uitzichtplatform op 350 meter hoogte (Tembo Deck), waar ook een café is. Een van de 13 supersnelle liften brengt je daar in 50 seconden. Bij helder en mooi weer kun je tot 70 kilometer ver kijken en Mount Fuji in de verte zien liggen.

Iets lager, op 345 meter hoogte, is het Sky Restaurant 634 (restaurant.tokyo-skytree.jp). Je kunt hier dineren met een spectaculair uitzicht, vooral als de lichten van nachtelijk Tokyo zijn ontstoken. Reserveren is een must. Op 340 meter is het Skytree Café en een glazen vloer waardoor je in de diepte kunt turen.

Mensen met stalen zenuwen kunnen verder met de lift (30 seconden) naar het tweede observatieplatform op 450 meter hoogte (Tembo Galleria). Via grote glazen ramen heb je een duizelingwekkend uitzicht op de straten van Tokyo ver onder je. Bij uitval van de liften moet je via de noodtrap 2523 treden naar beneden, maar het is te hopen dat dit nooit hoeft te gebeuren.

Aan de voet van de Tokyo Skytree zijn nog een paar andere attracties, zodat je hier wel een paar uur kunt doorbrengen. Zo is er Tokyo Solamachi, een enorm winkel- en entertainmentcomplex met meer dan 300 winkels en restaurants. Je kunt ook terecht bij een planetarium en het Sumida Aquarium.

De toren ligt in de wijk Shibuya in het noordoosten van de Japanse hoofdstad. Je kunt de Tokyo Skytree elke dag bezoeken tussen 08.00 en 22.00 uur. Kaartjes koop je op de 4e verdieping, maar het is raadzaam vooraf kaartjes te kopen om wachtrijen te vermijden. Voor de toren kun je uitstappen bij Tokyo Skytree Station of Oshiage Station. Adres: 1 Chome-1-2 Oshiage, Sumida City, Tokyo 131-0045, Japan.

Sla de wachtrijen over voor je bezoek aan de hoogste toren ter wereld
Bestel hier alvast online je toegangsticket voor de Tokyo Skytree

Lees hieronder meer over andere bezienswaardigheden in Tokyo:

Tsukiji Vismarkt

Tsukiji Vismarkt in TokyoDe enorme Tsukiji Vismarkt, die al sinds de 16e eeuw bestaat, is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een vakantie in Tokyo. Het is een ideaal uitstapje als je nog te lijden hebt onder een jetlag, want de grootste vismarkt ter wereld gaat al om 05.00 uur open. Lees hier meer over de Tsukiji Vismarkt

Keizerlijk Paleis

Keizerlijk paleis in TokyoHet Keizerlijk Paleis is een beschermd stukje groen in het dichtbevolkte en dichtbebouwde Tokyo. Het paleis ligt in een prachtig zeventiende eeuws park, dat omringd is door grachten en twee meter dikke muren. Het is gebouwd op dezelfde plek waar eerst het Edokasteel stond, tot 1868 de machtsbasis van de machthebbers van Japan. Lees hier meer over het Keizerlijk Paleis

Senso-ji Tempel

De Senso-ji is de oudste tempel van Tokyo, die al in 628 gebouwd zou zijn. Volgens een legende is de tempel gebouwd toen twee vissers, Hinokuma Hamanari en zijn broer Takenari, een beeld van de boeddhistische godin Kannon uit de rivier visten. Lees hier meer over de Senso-ji Tempel

Shibuya-kruispunt

Overstekende mensen vormen niet snel een attractie, maar het Shibuya-kruispunt is zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in Tokyo. Dit is het drukste kruispunt ter wereld, waar op piekmomenten liefst 3000 mensen tegelijk de zebrapaden oversteken! Lees hier meer over het Shibuya-kruispunt

Voor het laatst bijgewerkt op 10 oktober 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het bezoeken van de Tokyo Skytree in Tokyo, Japan, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/parrysuwanitch; Tokyo Skytree; Flickr.com/raneko.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam