Tsukiji Vismarkt, Tokyo, Japan

De beste bezienswaardigheden in Tokyo

Tsukiji Vismarkt in TokyoDe enorme Tsukiji Vismarkt, die al sinds de 16e eeuw bestaat, is een van de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een vakantie in Tokyo. Het is een ideaal uitstapje als je nog te lijden hebt onder een jetlag, want de grootste vismarkt ter wereld gaat al om 05.00 uur open. Tegen de duizend handelaren verhandelen hier honderden soorten vis, van kleine sardientjes tot bedreigde walvissoorten. Het spectaculairste is ongetwijfeld de tonijn, grote vissen die honderden kilo’s zwaar kunnen worden. Een groep van 120 toeristen mag (gratis) getuige zijn van de veiling van tonijn, maar daarvoor moet je je wel zo vroeg mogelijk melden bij het Fish Information Center bij Kachidoki Gate (Harumi Street). Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Soms staan er al om 03.00 uur mensen in de rij.

Heb je dit er niet voor over, dan kun je van een afstandje de vele soorten vis en zeevruchten, de gehaaste handelaren en de drukte van af een rijdende scooters, vrachtwagens, trolleys en steekkarretjes bekijken. Kom je na 09.00 uur, dan is de hectiek al een stuk minder. De Tsukiji Vismarkt heeft echter ook een buitengedeelte met restaurants en winkels, waar je bijvoorbeeld kunt ontbijten met een hapje vers gevangen kaviaar. Op de markt wordt overigens niet alleen vis verhandeld, maar ook vlees, fruit, groente en bloemen. Je vindt de Tsukiji Vismarkt nu nog vlakbij metrostation Tsukijishijō Station, maar in november 2016 verhuist de markt naar een grotere locatie in Toyosu, dat wat verder weg ligt van het centrum in Tokyo. Website: www.tsukiji-market.or.jp

Zeekatten op Tsukiji Vismarkt

Voor het laatst bijgewerkt op 9 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Tsukiji Vismarkt in Tokyo, Japan, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © depositphotos.com/filipefrazao; Flickr.com/hslo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam