Rondreizen Japan

Tsukiji Vismarkt, Tokyo, Japan

De beste bezienswaardigheden in Tokyo

De enorme Tsukiji Vismarkt, die al sinds de 16e eeuw bestaat, was lange tijd een van de belangrijkste trekpleisters van Tokyo. Het was de grootste vismarkt ter wereld, beroemd om de veiling van gigantische moten tonijn van honderden kilo’s zwaar. Zo’n duizend handelaren verhandelden hier honderden soorten vis, van kleine sardientjes tot bedreigde walvissoorten.

De Tsukiji Vismarkt is in oktober 2018 echter gesloten en verhuisd naar een modernere en grotere locatie in Toyosu, dat wat verder weg ligt van het centrum van Tokyo. De oorspronkelijke plek is echter nog steeds de moeite waard om te bezoeken, want het buitengedeelte met restaurants en winkels bestaat nog steeds. Deze bruisende Tsukiji Outer Market is een geweldige plek om verse vis, zeevruchten of sushi te proeven.

Bezoeken van de Tsukiji Vismarkt

De chaos en hectiek van de Tsujiki Vismarkt behoren tot de verleden tijd, maar in een paar blokken met smalle straatjes vind je hier nog zo’n 300 kraampjes, stalletjes en eetgelegenheden waar je kunt ontbijten of lunchen met een hapje vers gevangen kaviaar. Vanaf 05.00 uur in de ochtend kun je hier al terecht, dus het is een ideaal uitstapje als je nog te lijden hebt onder een jetlag. Om 14.00 uur sluiten de meeste restaurants weer.

Tsukiji Vismarkt in TokyoAlles is verser dan vers, want alle vissen en zeevruchten worden rechtstreeks aangevoerd vanuit de Toyosu Vismarkt ongeveer 2 kilometer verderop. In Tokyo kun je natuurlijk overal sushi eten, maar dit is daarvoor wel een van de beste plekken. Je kunt er trouwens ook terecht voor vlees, groente, fruit en zoetigheid. In winkeltjes worden allerlei kookspullen verkocht, zoals sushi-messen en gedecoreerde Japanse borden.

De Tsukiji Vismarkt is gratis toegankelijk en kun je zelf verkennen. Je kunt ook een tour maken met een lokale onafhankelijke gids om je uitstapje leuker en informatiever te maken. Ook kun je deelnemen aan activiteiten, zoals een workshop sushi rollen. ► Boek hier alvast een tour naar de Tsukiji Vismarkt

De Tsukiji Vismarkt ligt op korte loopafstand van het station Tsukijishijo op de metrolijn Oedo of het station Tsukiji op de metrolijn Hibiya. Het dichtstbijzijnde treinstation is Shimbashi, van waaruit je in ongeveer 20 minuten naar de markt kunt lopen. Adres: 5 Chome-2-1 Tsukiji, Chuo City, Tokyo 104-0045, Japan. Website: www.tsukiji.or.jp

Zeekatten op Tsukiji Vismarkt

Voor het laatst bijgewerkt op 1 november 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Tsukiji Vismarkt in Tokyo, Japan, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/filipefrazao; Flickr.com/hslo.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam