mm-vlagReizen en vakantie in Myanmar (Birma)

Kerngegevens

– Oppervlakte: 676.578 vierkante kilometer (16 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 54.584.650 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 81 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek der Unie;
– Hoofdstad: Rangoon / Naypyidaw;
– Talen: Birmees (officieel), inheemse talen;
– Munteenheid: Kyat (MMK);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 1300 (2011).

Informatie over visum Myanmar

Reizen en vakantie in MyanmarStaatsburgers uit Nederland of België hebben een visum nodig voor een vakantie in Myanmar (Birma). Daarvoor is een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is op de dag van aankomst in het land. Ook moet je een formulier invullen over het werk wat je doet en hebt gedaan.

Een visum kun je aanvragen bij de Ambassade van Myanmar in Brussel. Op de website van de ambassade vind je ook alle eisen waar de pasfoto’s aan moet voldoen en kun je een visumformulier downloaden. Vanaf 1 september 2014 is het ook mogelijk online een visum te regelen via www.myanmarevisa.gov.mm. Toeristen die het visum online bestellen, krijgen het binnen een week.

Communicatie in Myanmar

Internationaal toegangsnummer: +95.
Alarmnummer ambulance: 192.
Alarmnummer politie: 199.
Alarmnummer brandweer: 191.

Tijdsverschil met Myanmar

In de winter is het in Myanmar 5,5 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Myanmar 4,5 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Myanmar

De elektriciteit in Myanmar is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De stopcontacten zijn in veel gevallen niet geschikt voor Nederlandse en Belgische stekkers. Er wordt ook gebruikgemaakt van Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met drie pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Share Button