Overnachten en hotels in Oost-Timor (Timor-Leste)

Esplanada Hotel in Dili, Oost-Timor

In Oost-Timor heb je een beperkte keuze om te overnachten. Vrijwel alle hotels vind je in de hoofdstad Dili. De kwaliteit van de hotels varieert. Dili heeft enkele uitstekende en comfortabele hotels. Accommodaties met goede recensies zijn onder meer Hotel Esplanada (www.hotelesplanada.com) en het Novo Turismo Resort & Spa (www.novoturismotimor.com).

Dili heeft echter ook vieze en rumoerige hotels waar je alleen de slaap kunt vatten met een flinke dosis slaappillen. De goedkoopste hotels hebben niet altijd stromend water of een douche, maar maken gebruik van een Indonesische mandi. Dit is een flinke bak water met een steelpannetje of een emmertje waaruit je water schept en dat over je heen gooit.

Buiten Dili zijn veel minder hotels te vinden in Oost-Timor. In deze hotels mag je blij zijn als je een schone kamer hebt met een muskietennet, een fan en een paar uur elektriciteit per dag. Redelijke accommodatie vind je in Maubisse, Bacau en Com. Op het idyllische en steeds populairder wordende eiland Ataúro komt er steeds betere accommodatie bij, van hotels tot guesthouses.

Met het beperkte aanbod aan accommodatie zijn de prijzen van de betere hotels aan de hoge kant, vooral voor individuele reizigers. In de goedkoopste hotels kun je overnachten voor $15 per nacht. In middenklasse hotels ligt de prijs tussen de $15 en $100 per nacht. Voor een overnachting in een luxe hotel ben je minstens $100 per nacht kwijt. In Dili is er de laatste jaren een handvol hostels bijgekomen die zich richten op backpackers.

Je kunt in Oost-Timor echter ook overnachten bij mensen thuis (homestay) of in guesthouses. Een homestay is vaak de enige optie als je in een landelijk dorp aankomt en het donker wordt. De meeste inwoners van Oost-Timor zijn erg gastvrij om de buitenlandse bezoekers een slaapplaats aan te bieden. Informeer bij het plaatselijke politiebureau of een kantoor van een hulporganisatie (NGO, een niet-gouvernementele organisatie) waar je het beste de nacht kunt doorbrengen.

Ook kerken en religieuze groeperingen bieden eenvoudige accommodatie aan voor reizigers. Je bent hier zo’n $15 per nacht voor kwijt. Je vindt deze accommodatie onder meer in Suai, Maubara, Maubisse, Lospalos en Aileu. Oost-Timor heeft geen campings of officiële kampeerterreinen, maar er zijn eindeloos veel mogelijkheden om je tent neer te zetten. Op afgelegen plaatsen zoals aan de zuidkust en in de bergen is een tent het enige middel om te overnachten, en biedt het tevens bescherming tegen regen en insecten. Zorg wel dat je een goede uitrusting meeneemt als je buiten de gebaande paden gaat.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Oost-Timor, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Hotel Esplanada.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam