Oost-TimorReizen en vakantie in Oost-Timor

Kerngegevens

– Oppervlakte: 14.874 vierkante kilometer (een derde van Nederland);
– Inwoneraantal: 1.172.390 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 79 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Dili;
– Talen: Tetun (officieel), Portugees (officieel), Indonesisch, Engels;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 9500 (2012).

Informatie over visum Oost-Timor

Reizen en vakantie in Oost-TimorStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Oost-Timor. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming op zak hebben en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken.

Een visum kun je aanvragen bij aankomst in Oost-Timor of bij de Ambassade van Oost-Timor in België. Bij de ambassade kun je een toeristenvisum aanvragen voor maximaal 90 dagen. Bij aankomst in het land kun je een visum krijgen voor maximaal 30 dagen.

Een visum bij aankomst kun je alleen verkrijgen op de internationale luchthaven van Dili of in de haven van Dili, dus niet bij het oversteken van de grens met Indonesië. Zorg ervoor dat je genoeg Amerikaanse dollars ($ 30) bij je hebt om het visum te betalen.

Communicatie in Oost-Timor

Internationaal toegangsnummer: +670.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Alarmnummer brandweer: 115.
Assistentie van operator: 120.
Inlichtingen telefoonnummers: 128.

Tijdsverschil met Oost-Timor

In de winter is het in Oost-Timor 8 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatst zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Oost-Timor 7 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Oost-Timor

De elektriciteit in Oost-Timor is 220 volt met een frequentie van 50 Hertz. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met drie pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Stroomstoringen en stroomuitval komen regelmatig voor.

Foto credit © depositphotos.com/jackmalipan.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by