Tips voor een vakantie in Papoea Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw-Guinea: een introductie

Een vakantie in Papoea Nieuw-Guinea beleef je op een van de meest ongerepte plekken ter wereld, een land met een eindeloos ondoordringbare jungle en fascinerende inheemse stammen. Hier moet je zijn om dansende mannen met kleurige maskers, beschilderde gezichten en peniskokers te aanschouwen. Dan begrijp je misschien ook dat zelfs nog in 2012 enkele stamleden zijn opgepakt voor kannibalisme, iets dat nu gelukkig officieel verboden is. De hoofden van de vijand aten ze overigens niet op – die hingen ze op als decoratie.

Papoea Nieuw-Guinea telt zo’n duizend verschillende stammen die bij elkaar meer dan 800 verschillende talen spreken. Maar naast deze ongekende etnische diversiteit is de flora en fauna de belangrijkste reden om vakantie te vieren op een van de grootste eilanden ter wereld, 160 kilometer ten noorden van Australië. Het is eigenlijk een archipel van 600 eilanden, waarvan het landschap net zo divers is als de volkeren. In het midden van het hoofdeiland heb je The Highlands, een bergachtig regenwoud met toppen van meer dan 4000 meter, koffieplantages en vruchtbare valleien. In het noordoosten vind je de vulkanische Bismarck-eilanden, terwijl er langs de kust genoeg tropische plekken zijn waar je aan het strand kunt liggen en kunt surfen.

Zoek je accommodatie voor je reis naar Papoea Nieuw-Guinea?
Reserveer hier online een hotel of lodge in Papoea Nieuw-Guinea

Tussen de Papoea’s leven 700 soorten vogels en een boomklimmende kangoeroe die je nergens anders aantreft in de wereld, zelfs niet in Australië. Rondreizen in Papoea Nieuw-Guinea is niet gemakkelijk, met een ernstig gebrek aan goede infrastructuur, regelmatig terugkerende aardverschuivingen, gifslangen en maatschappelijke onrust. De ruige natuurlijke schoonheid en de bloeiende traditionele culturen maken het echter de perfecte bestemming voor een uitdagende vakantie. Breng hier wat tijd door, en je hebt het gevoel dat je bent teruggekeerd naar een vervlogen tijdperk.

Papoea Nieuw-GuineaPapoea Nieuw-Guinea in een notendop

– Oppervlakte: 462.840 vierkante kilometer (11 keer zo groot als Nederland);
– Inwoneraantal: 7.399.757 (2021);
– Bevolkingsdichtheid: 16 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Port Moresby;
– Talen: Engels, Hiri Motu, Tok Pisin, 836 inheemse talen;
– Munteenheid: Kina (PGK);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 4355 (2019).

Informatie over visum Papoea Nieuw-Guinea

Reizen en vakantie in Papoea Nieuw-GuineaStaatsburgers uit Nederland en België hebben een visum nodig voor een vakantie in Papoea Nieuw-Guinea. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Met een toeristenvisum kun je maximaal 60 dagen in Papoea Nieuw-Guinea verblijven.

Een toeristenvisum kun je aanvragen bij de Ambassade van Papoea Nieuw-Guinea in België. Ook kun je een visum aanvragen bij aankomst in het land. Dat kan alleen op de internationale luchthavens van de hoofdstad Port Moresby en Rabual, de hoofdstad van de provincie East New Britain.

Voor de aanvraag van een visum dien je een vliegticket voor de terugreis of voor de vlucht naar een volgende bestemming op zak te hebben. Ook moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken.

Bezienswaardigheden in Papoea Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw-Guinea bezienswaardigheden
Papoea Nieuw-Guinea biedt ongelooflijke bezienswaardigheden voor natuurliefhebbers en cultuurminnaars. Verken nationale parken, beklim rauwe bergtoppen, maak mooie trektochten en dompel je onder in inheemse culturen. ► Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Papoea Nieuw-Guinea

Hotels in Papoea Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw-Guinea overnachten
Papoea Nieuw-Guinea heeft een groeiend aantal hotels, nu het land steeds meer wordt ontdekt als unieke toeristenbestemming. Verreweg de meeste hotels vind je in de hoofdstad Port Moresby, waaronder veel opties in de luxe categorie. ► Lees hier alle tips over hotels in Papoea Nieuw-Guinea

Reizen naar Papoea Nieuw-Guinea

Reizen naar Papoea Nieuw-Guinea
Je kunt het makkelijkst per vliegtuig naar Papoea Nieuw-Guinea reizen. Als je vanuit Nederland vertrekt, kun je overstappen in Singapore of Hongkong. Er zijn ook veel vluchten vanuit Australië. ► Lees hier alle tips over reizen naar Papoea Nieuw-Guinea

Communicatie in Papoea Nieuw-Guinea

Internationaal toegangsnummer: +675.
Alarmnummer ambulance: 111.
Alarmnummer politie: 000 (alleen in hoofdstad Port Moresby).
Alarmnummer brandweer: 110 (alleen in hoofdstad Port Moresby).

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in Papoea Nieuw-Guinea
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Papoea Nieuw-Guinea

Tijdsverschil met Papoea Nieuw-Guinea

In de winter is het in Papoea Nieuw-Guinea 9 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Papoea Nieuw-Guinea 8 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Papoea Nieuw-Guinea

De elektriciteit in Papoea Nieuw-Guinea is 240 volt, met een frequentie van 50 Hertz. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met drie dunne smalle pinnetjes, zoals die in Australië en Nieuw-Zeeland worden gebruikt. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Papoea Nieuw-Guinea, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/marcovarro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam