Reizen naar Singapore

Vliegen naar Singapore

Vliegen naar SingaporeVanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Singapore vliegen. KLM en Singapore Airlines vliegen dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Singapore. De vliegtijd is ongeveer 12 uur en 40 minuten.

Een heel goedkoop vliegticket (rond de € 400 voor een retourtje) krijg je als je vliegt met de Chinese luchtvaartmaatschappij Xiamen Airlines. Dan moet je overstappen in de Chinese stad Xiamen. Je bent dan wel veel langer onderweg. Vanuit Brussel zijn geen directe vluchten naar Singapore.

Luchthaven van Singapore

Alle internationale vluchten komen aan op Singapore Changi Airport (SIN), een van de modernste en mooiste luchthavens ter wereld en een belangrijke hub voor het vliegverkeer in Zuidoost-Azië. Vanuit meer dan 250 steden kun je naar Changi Airport vliegen. Elke week zijn er 6600 vluchten, oftewel één vlucht per 90 seconden. Het is de thuisbasis van Singapore Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij in het land.

Het vliegveld ligt ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van het centrum van Singapore en bestaat uit drie terminals. Er wordt gebouwd aan een vierde terminal, die waarschijnlijk in 2017 gereed is. Een vijfde terminal staat in de planning voor 2020. Met de gratis en snelle Skytrain kun je tussen de terminals reizen. Een rit van de ene terminal naar de andere duurt slechts 4 minuten, terwijl de gemiddelde wachttijd 2 minuten bedraagt.

Singapore luchthavenDe luchthaven beschikt in alle terminals over geldwisselkantoren, banken en geldautomaten. Er zijn vele restaurants, cafés, koffietentjes, bars en fastfoodtenten, waarvan een groot deel 24 uur per dag geopend is. Je kunt er terecht voor Aziatische en Europese gerechten. Het vliegveld heeft liefst 350 winkels, uiteenlopend van modeboetieks en supermarkten tot duty free winkels en elektronicawinkels.

Als je moet overstappen op Singapore en je volgende vlucht vertrekt minstens 5½ uur later, kun je deelnemen aan een gratis Singapore Tour. Deze leidt je in 2½ uur langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stadsstaat. Als je tijd over hebt kun je ook naar een bioscoop, in Terminal 2 en Terminal 3. Hier worden 24 uur per dag films vertoond, in alle genres. De toegang is gratis.

Hotels op de luchthaven van Singapore

In Terminal 1 vind je ook het Aerotel Airport Transit Hotel (www.myaerotel.com), waar je kunt overnachten zonder de luchthaven te verlaten en zonder dat je door de paspoortcontrole hoeft. Je kunt hier voor een hele nacht boeken, maar ook voor een paar uur (ideaal om te relaxen en een jetlag te bestrijden). Het hotel heeft een buitenzwembad, een fitnessruimte en een bibliotheek.

Vanuit Terminal 2 en Terminal 3 kun je naar het Ambassador Transit Hotel, dat zich ook binnen het douanegebied bevindt. Je kunt hier enkele uren boeken, of een hele nacht. Er is een fitnessruimte (sportkleding kun je huren) en een wake-up service, zodat je je volgende vlucht niet mist. Het hotel vind je in de Departure Transit Lounge. Website: www.harilelahospitality.com

Meer informatie over de faciliteiten op de luchthaven van Singapore vind je op de website: www.changiairport.com

Vervoer van de luchthaven naar Singapore

Metro

Vervoer van luchthaven SingaporeDe metro is de makkelijkste manier voor het vervoer van de luchthaven naar het centrum van Singapore. Onder terminals 2 en 3 is een metrostation van vervoersbedrijf SMRT (Singapore Mass Rapid Transport). Je neemt de metro naar station Tanah Merah. waar je overstapt op de East West Line (de groene lijn). De rit naar het centrum duurt ongeveer 35 minuten. Informatie over de dienstregeling en de tarieven: www.smrt.com.sg

Taxi

Buiten de aankomsthal van elke terminal is een taxistandplaats waar je 24 uur per dag een taxi kunt nemen naar het centrum van Singapore. De taxi’s hebben een meter en hanteren vaste tarieven. Een taxirit naar downtown duurt ongeveer een halfuur, afhankelijk van de verkeersdrukte.

Er geldt een toeslag voor alle ritten vanaf het vliegveld. In de nacht (tussen 00.00 en 06.00 uur) komt er een toeslag bij van 50 procent. In de spits (maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur en de hele week tussen 18.00 en 24.00 uur) komt er een toeslag bij van 25 procent. Er zijn verschillende taxicentrales actief en er zijn reguliere taxi’s en ‘premium taxi’s’, die duurder zijn.

Bus naar Maleisië

Busmaatschappij Transtar Travel verzorgt een busdienst van de luchthaven van Singapore naar Johor Bahru, net over de grens in Maleisië. Deze Express Coach Service vertrekt vanaf een bushalte bij elke terminal. De busrit naar Johor Bahru duurt circa 2 uur en 15 minuten. Je kunt ook verder reizen naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Informatie: www.transtar.travel

Reizen met de trein naar Singapore

Tot 2011 reed er een directe trein van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar het centrum van Singapore. Nu is dat helaas niet meer mogelijk. Je kunt wel een rechtstreekse trein nemen van Kuala Lumpur naar Johor Bahru in het uiterste zuiden van Maleisië. Deze stad ligt tegen Singapore aan. De treinreis van Kuala Lumpur naar Johor Bahru duurt circa 7 uur.

Op het treinstation van Johor Bahru, JB Sentral, moet je overstappen op een shuttletrein voor het korte stukje naar het Woodlands Train Checkpoint, net over de grens in Singapore. Deze trein heet de Shuttle Tebrau. Vanaf het Woodlands Train Checkpoint kun je een bus of taxi nemen naar downtown Singapore.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Singapore, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's © Changi Airport Singapore; SMRT.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam