Tips voor een vakantie in Singapore

Singapore: een introductie

Singapore vakantieEen vakantie in Singapore beleef je in de kleinste staat van Azië, na Monaco het dichtstbevolkte land ter wereld vol wolkenkrabbers en luxe winkelcentra waar je een boete krijgt als je het toilet na gebruik niet doorspoelt. De ‘Aziatische Tijger’ is een van de welvarendste, reinste en minst corrupte landen van de regio, een plek van economische voorspoed, talloze tempels, serene parken en restaurants die door beroemde chef-koks worden geleid.

Singapore heeft haar naam te danken aan een Indonesische koning die de archipel in 1299 bezocht. Hij meende een leeuw te zien en noemde het gebied Singapura – ‘de stad van de leeuwen’. Dit roofdier heeft hier echter nooit geleefd, maar de naam is gebleven. Door de gunstige ligging tussen Maleisië en Indonesië was Singapore altijd een belangrijke handelspost waar talloze culturen hun voetdrukken hebben achtergelaten. Vanaf het begin van de negentiende eeuw tot 1959 was het een kolonie van de Britten.

Tijdens een vakantie in Singapore kun je het op één dag allemaal opsnuiven: bezoek de Chinese winkeltjes in de wijk Chinatown, smul van een heerlijke curry in Little India en neem een cocktail op het dak van het iconische Marina Bay Sands Resort. Veel reizigers doen het dure Singapore ‘er even bij’ tijdens een vakantie in Maleisië, maar de dynamische stadstaat verdient een langer verblijf. Je staat er versteld van de grote culturele verscheidenheid, musea van wereldklasse en de trendy clubs en muziekcafés. Er is zelfs veel groen in Singapore: het natuurreservaat Bukit Timah heeft meer verschillende soorten bomen dan in heel Noord-Amerika.

SingaporeSingapore in een notendop

– Oppervlakte: 697 vierkante kilometer (bijna 2 procent van Nederland);
– Inwoneraantal: 5.781.728 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 8295 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Singapore;
– Talen: Mandarijn, Engels, Maleis;
– Munteenheid: Singaporese dollar (SGD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 87.100 (2016).

Informatie over visum Singapore

Reizen en vakantie in SingaporeStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Singapore. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Zonder visum krijg je een stempel in je paspoort waarmee je maximaal 30 dagen in Singapore kan verblijven.

Op aanvraag kun je het verlengen tot 90 dagen. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Singapore in Brussel.

Hotels in Singapore

Singapore hotelsSingapore is waarschijnlijk één van de duurste plekken om te overnachten in Zuidoost-Azië. De stadstaat heeft dan ook hotels die tot de meest luxe ter wereld behoren, maar je kunt ook terecht in goedkopere guesthouses en hostels. Lees hier meer over de beste hotels in Singapore

Reizen naar Singapore

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Singapore vliegen. KLM en Singapore Airlines vliegen dagelijks rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Singapore. De vliegtijd is ongeveer 12 uur en 40 minuten. Lees hier meer over reizen naar Singapore

Reisorganisaties Singapore

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar Singapore. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar Singapore. Lees hier meer over de reisorganisaties voor Singapore

Communicatie in Singapore

Internationaal toegangsnummer: +65.
Alarmnummer ambulance en brandweer: 995.
Alarmnummer politie: 999.

Tijdsverschil met Singapore

In de winter is het in Singapore 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het in Singapore 6 uur later dan in Nederland.

Elektriciteit in Singapore

De elektriciteit in Singapore is 220-230 volt. Er wordt vooral gebruik gemaakt van stopcontacten met drie rechthoekige gaten, die geschikt zijn voor Amerikaanse/Britse stekkers. Het is dus raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 april 2024. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Singapore, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam