Overnachten en hotels in Singapore

Overnachten en hotels in Singapore
The Raffles Hotel in Singapore, geopend in 1899

Singapore is waarschijnlijk één van de duurste plekken om te overnachten in Zuidoost-Azië. De stadstaat heeft dan ook hotels die tot de meest luxe ter wereld behoren. De 5-sterrenhotels variëren van prachtige, koloniale en monumentale optrekjes tot glanzende torens die uitblinken door hun gewaagde architectuur. The Raffles en The Fullerton, stralend van de koloniale pracht, behoren tot de top van de markt.

Singapore heeft ook veel no-nonsense middenklasse hotels, klantvriendelijk, keurig onderhouden en met prima voorzieningen, maar zonder veel charme. Daarnaast zijn er boutique hotels met een onorthodoxe, trendy of luxueuze inrichting, al zijn er ook plekken waar de kamers gewoon gevuld zijn met antieke meubelen die ergens op de kop zijn getikt.

Tot $100 per nacht kun je een kamer vinden in de goedkoopste hotels. Hostels en guesthouses zijn de goedkoopste plekken om te overnachten in Singapore. Je kunt er terecht in slaapzalen, maar ook in privékamers. De meeste hostels en guesthouses bevinden zich in mooi gerestaureerde winkelpanden en zijn voorzien van wifi, airconditioning, een gemeenschappelijke woonkamer. Het ontbijt is veelal inbegrepen. Sommige zijn spartaans ingericht, terwijl er ook tiptop plekken zijn waar je zelfs gratis toiletbenodigdheden te wachten staan.

Een overnachting in een hostel kun je al boeken voor $20 per nacht. Singapore heeft een efficiënt netwerk voor openbaar vervoer, dus qua locatie maakt het niet zoveel uit waar je zit. Met de metro of de bus ben je in een mum van tijd bij een van de bezienswaardigheden.

Overzicht van hotels in Singapore

Hieronder vind je een overzicht van officiële websites van hotels in Singapore. Via de websites kun je een hotelkamer reserveren.

Hotelketens in Singapore

Hotels in Singapore

Hostels en guesthouses in Singapore

Voor het laatst bijgewerkt op 26 januari 2015.

Foto © depositphotos.com/Iryna_Rasko.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam