Grand Palace Bangkok, Thailand

De beste bezienswaardigheden van Bangkok

Koninklijk Paleis in BangkokAl zou je maar één belangrijke toeristische attractie willen bezoeken in Bangkok, dan zou dit het moeten zijn. Het schitterende en spectaculaire Grand Palace is ongetwijfeld de beroemdste bezienswaardigheid in de hoofdstad van Thailand. Het koninklijk paleis doet zijn naam Grand eer aan, een ‘grande oude dame’ die de bezoekers met zijn prachtige architectuur en sierlijke details ontzag inboezemt. Tot op de dag van vandaag is het Grand Palace een ode aan de creativiteit en vakmanschap van Thaise ambachtslieden.

Het Grand Palace van Bangkok is gebouwd in 1782 in opdracht van koning Rama I. Het was anderhalve eeuw de residentie van de Thaise koning, het koninklijke hof en de zetel van de regering. Het is een groot ommuurd complex met verschillende indrukwekkende gebouwen, zoals de Wat Phra Kaeo, de ‘tempel van de smaragdgroene boeddha’. Dit is de belangrijkste boeddhistische tempel van Thailand. Het grootste gebouw is Chakri Maha Prasat, met de troonzaal en andere weelderig gedecoreerde zalen. Het is gebouwd in Italiaanse renaissancestijl, maar het dak met zijn torenspitsen en gekleurde dakpannen is typisch Thais. De hoogste spits in het midden bevat de as van overleden Thaise koningen. Dit gebouw van het Grand Palace wordt nog steeds gebruikt voor belangrijke koninklijke ceremonies, zoals kroningen en de ontvangst van buitenlandse vorsten.

Het Grand Palace ligt op het eiland Rattanakosin in het oude centrum van Bangkok, aan de oevers van de Chao Phraya-rivier. Het koninklijk paleis en de tempel van de smaragdgroene boeddha gelden als de heiligste plek van Thailand, dus er geldt een strikte kledingcode voor bezoekers. Mannen moeten een lange broek dragen en een shirt met mouwen (dus geen hemdjes) en voor vrouwen zijn korte rokjes of broekjes en blote schouders taboe. Je mag ook geen blote voeten hebben, dus sokken aan. Bij de ingang is bedekkende kleding te leen (tegen betaling van een borg). Adres: Na Phra Lan Road, Old City (Rattanakosin), Bangkok. Website: palaces.thai.net

Grand Palace in Bangkok

Voor het laatst bijgewerkt op 29 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het Grand Palace in Bangkok, Thailand, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto's Tourism Authority of Thailand.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam