Bezienswaardigheden in Bangkok, Thailand

Grand Palace Bangkok

Koninklijk Paleis in BangkokAl zou je maar één belangrijke toeristische attractie willen bezoeken in Bangkok, dan zou dit het moeten zijn. Het koninklijk paleis doet zijn naam Grand eer aan, een ‘grande oude dame’ die de bezoekers met zijn prachtige architectuur en sierlijke details ontzag inboezemt. Lees hier meer over het Grand Palace in Bangkok

Wat Pho Tempel

What Po tempel in BangkokOok Wat Pho is eigenlijk een must voor iedereen die voor de eerste keer in Bangkok komt. Het boeddhistische heiligdom, dat ook bekendstaat als Wat Phra Chetuphon, is de oudste en een van de grootste tempels in Bangkok. Wat Pho is vooral beroemd door de enorme liggende boeddha. Lees hier meer over de Wat Pho tempel

Wat Arun Tempel

Een van de mooiste tempels van Bangkok is Wat Arun, ook bekend als de ‘Tempel van de Dageraad’. Het is een juweeltje aan de westkant van de Chao Phraya-rivier en beroemd om de opvallende architectuur. In het midden staat een Khmer-achtige toren van 70 meter hoog. Deze pagode domineert de omgeving en is van ver af te zien. Vooral bij zonsondergang ziet het er adembenemend uit, als de torenspits is verlicht. Op de vier hoeken rondom de centrale pagode staan vier kleinere torens.

Wat Arun tempel in Bangkok

Alle torens zijn kleurrijk versierd met prachtige mozaïeken van stukjes gekleurd glas, schelpen en Chinees porselein, die samen duizenden bloemmotieven vormen. De pagodes maken deel uit van een boeddhistisch tempelcomplex met paviljoens en sculpturen van Chinese krijgers, leeuwen en draken. Al in de 17e eeuw stond er op deze plek een tempel, maar Wat Arun kreeg haar huidige vorm rond 1768.

Wat Arun in Bangkok

De Thaise koning Taksin de Grote vluchtte toen weg uit Ayutthaya nadat de Birmezen de oude hoofdstad hadden verwoest. Volgens een populaire legende kwam hij ‘bij dageraad’ de tempel tegen en besloot hij deze te verfraaien. Wat Arun staat tegenover de tempel Wat Pho, aan de overkant van de rivier. Met bedekte knieën en schouders mag je de tempel bezoeken. Via steile trappen kun je de centrale toren beklimmen, al zijn er berichten dat dit tegenwoordig niet meer is toegestaan. Tip: vanaf het dakterras van het Sala Arun Hotel aan de overkant van de rivier heb je een schitterend uitzicht op de tempel. Adres: 158 Thanon Wang Doem, Wat Arun, Bangkok Yai, Bangkok 10600, Thailand.

Ontdek meer bezienswaardigheden van Bangkok op de fiets!
Boek hier een fietstour en ontdek de andere kant van Bangkok

Tempel van de Gouden Boeddha

Van buiten is de Wat Traimit Tempel wat bescheiden, maar de grootste schat bevindt zich binnenin. Hier tref je namelijk een enorm gouden Boeddhabeeld van 3 meter hoog. Dit zou zelfs ‘s werelds grootste Boeddhabeeld zijn van massief goud. Het beeld weegt 5500 kilo en bestaat voor ongeveer 83 procent uit puur goud. Met de huidige goudprijs zou het Boeddhabeeld vele miljoenen euro’s waard zijn.

Wat Traimit Tempel Bangkok

Het scheelde niet veel, of het kostbare beeld was op een afvalhoop beland. Eeuwenlang was het Boeddhabeeld bedekt met een laag gips, waarschijnlijk om het verborgen te houden voor dieven, plunderaars en Birmese legers. Tijdens een verhuizing in 1955 lieten verhuizers het beeld per ongeluk vallen, waardoor de buitenste laag barstte en het goud tevoorschijn kwam.

Bangkok Tempel Gouden Boeddha

Over de oorsprong is niet veel bekend. Historici denken dat het beeld gemaakt is tijdens het Sukhothai- tijdperk, het koninkrijk dat bestond van 1238 tot 1438 in het noorden van Thailand. Toen was het gebruikelijk om waardevolle kunstwerken te verbergen onder een laag gips. De Wat Traimit Tempel ligt in de wijk Chinatown vlakbij het centraal station van Bangkok. Je kunt de tempel elke dag te bezoeken van 08.00 tot 17.00 uur. Respectvolle kleding is vereist. Op de 3e verdieping is een museum over de geschiedenis van de Gouden Boeddha. Adres: 661 Charoen Krung Rd, Talat Noi, Samphanthawong, Bangkok 10100, Thailand.

Queen Sirikit Museum of Textiles

Het Queen Sirikit Museum of Textiles belicht kleding, mode en textiel uit heel Azië, met nadruk op Thailand en de koninklijke verzameling. Het is vernoemd naar de Thaise koningin Sirikit (1932), die zich haar hele leven inzette om Thaise zijde te promoten, van een lokaal ambachtelijk product tot een symbool waar het land in de hele wereld bekend om staat. Met een kaartje voor het Grand Palace kun je ook het Queen Sirikit Museum of Textiles bezoeken, maar je kunt ook een los kaartje kopen. Het museum bevindt zich in een gebouw rechts naast de toegang tot het koninklijk paleis. Website: www.qsmtthailand.org

Voor het laatst bijgewerkt op 6 juli 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste bezienswaardigheden in Bangkok, Thailand, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam