Wat Pho Tempel, Bangkok, Thailand

De beste bezienswaardigheden in Bangkok

What Po tempel in BangkokOok Wat Pho is eigenlijk een must voor iedereen die voor de eerste keer in Bangkok komt. Het boeddhistische heiligdom, dat ook bekendstaat als Wat Phra Chetuphon, is de oudste en een van de grootste tempels in Bangkok. Wat Pho is vooral beroemd door de enorme liggende boeddha, maar de tempel is ook de plek waar de traditionele Thaise massage is uitgevonden en de eerste universiteit van Thailand. De huidige tempel stamt uit 1788, maar op dezelfde plek stond eerder al een andere tempel uit de zeventiende eeuw. In opdracht van koning Rama I is het complex uitgebreid en gerestaureerd. Koning Rama III besloot er ook een universiteit en een apotheek van te maken, waar de recepten worden bewaard van traditionele Thaise medicijnen.

De liggende boeddha is het hoogtepunt, met zijn lengte van 46 meter en hoogte van 15 meter. De zolen van de voeten zijn ingelegd met parelmoer en bevatten 108 symbolen van voorspoed en geluk. Het getal ‘108’ is een heilig nummer in het boeddhisme. Bij de ingang kun je een zakje kopen met 108 centen en in die 108 bronzen schalen langs de muur laten vallen. Ook als je wensen niet uitkomen, maakt dit een aardig rinkelend geluid. Het geld wordt gebruikt voor het onderhoud van Wat Pho. Het is aan te raden naast de liggende boeddha nog meer van het tempelcomplex te bekijken. Wat Pho heeft meer dan duizend boeddhabeelden in huis, vooral uit de vroegere Thaise hoofdsteden Ayuthaya and Sukhothai.

Wat Pho ligt direct ten zuiden van het Grand Palace in Bangkok, dichtbij de Chao Phraya-rivier. Net als op andere heilige plekken zijn korte rokjes, korte broeken en blote schouders taboe als je de tempel wilt bezoeken. Je kunt er ook een Thaise massage krijgen, al is deze hier een stuk duurder dan in massagesalons elders in Bangkok. Als je zelf de kneepjes van het vak wilt leren, kun je een massagecursus volgen. Adres: 2 Sanamchai Road, Pranakorn District, Bangkok. Website: www.watpho.com

Liggende boeddha in Wat Pho tempel, Bangkok

Voor het laatst bijgewerkt op 29 juli 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de Wat Pho tempel in Bangkok, Thailand, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

Foto © Flickr.com/Allan Watt.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam