Tips over vliegen naar Anguilla

Anguilla is een paradijselijk Brits eiland in het Caribisch gebied, vlak ten noorden van Sint Maarten. Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Anguilla vliegen. Je kunt het eiland echter wel gemakkelijk bereiken vanaf Sint Maarten. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Sint Maarten vliegen en met een korte vlucht of per boot verder reizen.

KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Sint Maarten, een vlucht van 9 uur. ► Check hier de prijzen van een vliegticket met KLM naar Sint Maarten

Vanaf Sint Maarten vertrekken dagelijks enkele vluchten naar Anguilla. Het is een korte vlucht van slechts 10 minuten. Deze vluchten worden verzorgd door Anguilla Air Services (www.anguillaairservices.com). Je kunt echter ook verder reizen per boot (hieronder lees je daar meer over).

De route via Sint Maarten is verreweg de snelste en makkelijke manier om op Anguilla te komen. Vanuit Europa of Noord-Amerika zijn geen non-stop vluchten naar Anguilla. Je kunt wel vliegen via een ander Caribisch eiland, maar dan moet je altijd twee keer overstappen. De lokale luchtvaartmaatschappij Trans Anguilla Airways (www.transanguilla.com) onderhoudt directe verbindingen met eilanden als Saint Kitts en Nevis, St. Eustatius en St. Bartélemy.

Andere luchtvaartmaatschappijen verzorgen rechtstreekse vluchten naar Anguilla vanaf Puerto Rico en Antigua.

Luchthaven van Anguilla

Alle internationale vluchten komen aan op Clayton J. Lloyd International Airport (AXA), de enige luchthaven van Anguilla. Het vliegveld is vernoemd naar piloot Clayton J. Lloyd, een vliegpionier die in de jaren ’60 en ’70 met zijn eigen vliegtuig passagiers van en naar Anguilla bracht. Het is een kleine luchthaven met een klein luchthavengebouw en ligt vlakbij de hoofdstad The Valley. Het stond vroeger bekend als Anguilla Wallblake Airport.

Op het vliegveld zijn een paar eenvoudige voorzieningen, waaronder een restaurant en een gift shop. Er zijn enkele kantoortjes van autoverhuurbedrijven, zoals Island Car Rental (www.islandcar.ai). Voor de terminal staan taxi’s. Het ritje naar The Valley is maar 5 minuten. Let er op dat je een departure tax moet betalen van $ 20, ongeacht naar welke bestemming je vliegt.

Reizen met de boot naar Anguilla

Veerdienst Sint Maarten – Anguilla

Anguilla ligt maar zo’n 11 kilometer ten noorden van Sint Maarten. Vanaf dit Frans-Nederlandse eiland zijn elke dag vele veerdiensten naar Anguilla. De veerboten vertrekken overdag elk uur vanaf de haven van Marigot in Saint Martin, het Franse noordelijke deel van Sint Maarten. De overtocht naar Blowing Point op Anguilla duurt ongeveer 20 minuten. Bij de ferry terminal zijn autoverhuurbedrijven.

Daarnaast kun je gebruikmaken van een zogeheten private charter voor de bootreis naar Anguilla, die duurder is dan de gewone veerboot. Dit is een soort taxiservice, die goedkoper is naarmate je met meerdere mensen reist. Deze boten vertrekken vanaf Simpson Bay vanaf het Nederlandse deel op Sint Maarten.

Je kunt deze overtochten het beste vooraf boeken, en ze vertrekken op een tijdstip dat jij dat wenst. Er zijn meerdere rederijen die deze transfers aanbieden, waaronder Calypso Charters (www.calypsochartersanguilla.com) en GB Ferries (www.gbferries.com).

Veerdiensten vanaf andere eilanden

Je kunt ook vliegen naar andere Caribische eilanden die zuidelijker gelegen zijn, zoals Saba, St. Eustatius, Saint Kitts en Nevis of St. Bartélemy. Vanaf deze eilanden kun je met een veerboot naar Anguilla, waarbij je vaak via Sint Maarten moet reizen.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 januari 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Anguilla, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam