Vakantie in Anguilla

Anguilla: een introductie

Anguilla vakantieEen vakantie in Anguilla beleef je op een Brits paradijsje in de Cariben, een eiland om te relaxen, eindeloos naar de horizon te staren en je te versmaden aan vers gevangen kreeft. Anguilla ligt ten noorden van Sint Maarten en heeft een beetje de vorm van een paling, zoals Columbus opmerkte toen hij er in 1493 als eerste Europeaan voet aan wal zette. Vandaar ook de naam, want Anguilla is het Spaanse woord voor de Europese aal.

Anguilla is een klein eiland, maar met een grote reputatie. Het heeft misschien wel de mooiste witte zandstranden van het Caribisch gebied, 33 stuks die voor iedereen toegankelijk zijn. Dat alleen is al genoeg reden voor beroemdheden als Sandra Bullock, Liam Neeson en Ellen DeGeneres om er vakantie te vieren. Hier vind je geen casino’s, winkelcentra, torenhoge hotels en overvolle cruiseschepen, maar onverharde wegen, luxe strandvilla’s en turquoise wateren met koraalriffen waar je kunt snorkelen en duiken. Er zijn meer dan 70 restaurants waar je verfijnd kunt dineren in de buitenlucht en zodra de zon ondergaat, wordt je getrakteerd op de beste live muziek van het westelijk halfrond.

Een bezoek aan Sandy Island is een van de beste dingen die je kunt doen in Anguilla, om je daar gastronomisch te laten verwennen in het enige restaurant. Het Britse overzeese gebiedsdeel heeft in september 2017 flink te lijden gehad onder orkaan Irma, maar het rijke en veerkrachtige eiland kwam er snel weer bovenop. Een verblijf op Anguilla is goed te combineren met een vakantie op Sint Maarten, want met de veerboot ben je er al in 25 minuten. Dus stop die opblaasbare flamingo in je koffer en breng een bezoek aan dit charmante Caribische eiland.

Reizen en vakantie in AnguillaAnguilla in een notendop

– Oppervlakte: 91 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 18.741 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 206 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Brits overzees gebiedsdeel;
– Hoofdstad: The Valley;
– Talen: Engels;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 22.861 (2016).

Informatie over visum Anguilla

Reizen en vakantie in AnguillaHet eiland Anguilla behoort tot de Britse overzeese gebieden en maakt deel uit van Groot-Brittannië. Staatsburgers uit Nederland en België hebben daarom geen visum nodig voor een vakantie in Anguilla.

Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Bij vertrek vanuit Anguilla vanaf de internationale luchthaven Clayton J. Lloyd International Airport of vanuit de zeehaven dient iedereen $ 20 vertrekbelasting te betalen. Voor kinderen tot 12 jaar geldt een uitzondering. Voor een dagtrip naar een van de omliggende eilanden vanuit de Blowing Point Ferry Terminal moeten toeristen een vertrekbelasting betalen van $ 5.

Wat te doen op Anguilla: 10 tips!


Dat is het eerste wat de meesten doen tijdens hun vakantie op Anguilla: relaxen op de stranden! Het Caribische eiland heeft liefst 33 stranden, maar je kunt er ook watersporten of een oud plantagehuis bezoeken. ► Lees hier onze tips wat te doen op Anguilla

Beste hotels en resorts op Anguilla

Anguilla heeft enkele van de beste hotels en resorts van het Caribisch gebied, onder meer geliefd bij Hollywood-sterren en bruidsparen die net in het huwelijksbootje zijn getreden. Je kunt overnachten in luxe all-inclusive resorts en hotels van wereldklasse. Lees hier meer over de beste hotels op Anguilla

Tips over vliegen naar Anguilla

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Anguilla vliegen. Je kunt het eiland echter wel gemakkelijk bereiken vanaf Sint Maarten. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Sint Maarten vliegen en met een korte vlucht of per boot verder reizen. Lees hier de tips over vliegen naar Anguilla

Communicatie in Anguilla

Internationaal toegangsnummer: +1-264
Dit is niet te verwarren met het toegangsnummer +264 van Namibië. Anguilla hanteert het landennummer voor Noord-Amerika: +1, met daarna de gebiedscode 264.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in Anguilla
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Anguilla

Tijdsverschil met Anguilla

Tijdens onze wintertijd is het in Anguilla 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Anguilla 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Anguilla

De elektriciteit in Anguilla is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor twee rechthoekige pinnen, dus het raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 11 augustus 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Anguilla, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © Shutterstock.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam