Reizen en vakantie in AnguillaReizen en vakantie in Anguilla

Kerngegevens

– Oppervlakte: 91 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 15.754 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 173 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Brits overzees gebiedsdeel;
– Hoofdstad: The Valley;
– Talen: Engels;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 12.200 (2008).

Informatie over visum Anguilla

Reizen en vakantie in AnguillaHet eiland Anguilla behoort tot de Britse overzeese gebieden en maakt deel uit van Groot-Brittannië. Staatsburgers uit Nederland en België hebben daarom geen visum nodig voor een vakantie in Anguilla.

Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Bij vertrek vanuit Anguilla vanaf de internationale luchthaven Clayton J. Lloyd International Airport of vanuit de zeehaven dient iedereen $ 20 vertrekbelasting te betalen. Voor kinderen tot 12 jaar geldt een uitzondering. Voor een dagtrip naar een van de omliggende eilanden vanuit de Blowing Point Ferry Terminal moeten toeristen een vertrekbelasting betalen van $ 5.

Communicatie in Anguilla

Internationaal toegangsnummer: +1-264
Dit is niet te verwarren met het toegangsnummer +264 van Namibië. Anguilla hanteert het landennummer voor Noord-Amerika: +1, met daarna de gebiedscode 264.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Tijdsverschil met Anguilla

Tijdens onze wintertijd is het in Anguilla 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Anguilla 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Anguilla

De elektriciteit in Anguilla is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor twee rechthoekige pinnen, dus het raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/FER737NG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam