Tips voor een vakantie in Antigua en Barbuda

Antigua en Barbuda: een introductie

Een vakantie in Antigua en Barbuda beleef je op twee prachtige eilanden in het Caribisch gebied, een voormalig toevluchtsoord van piraten dat nu voldoet als paradijselijk oord waar je zorgeloos van de zon, zee en zand kunt genieten. Antigua en Barbuda heeft ‘365 stranden’, dus één voor elke dag, zoals de locals graag pochen over hun land. Bij een officiële telling kwam het aantal stranden echter uit op 52, maar nog steeds genoeg om elk weekend een ander stukje kust te ontdekken.

Het strand is pas het beginpunt, want Antigua en Barbuda hebben meer in petto voor je vakantie. Het grootste eiland Antigua is doorspekt met baaien met kristalhelder water, kleurrijke vissen en koraalriffen waar je kunt snorkelen, duiken, surfen en parasailen. Op het land zelf kun je met een landrover kleine dorpjes, weelderige regenwouden en koloniale scheepswerven bezoeken. Of wat dacht je van een klim naar Mount Obama, de voormalige Boggy Peak die sinds 2009 naar een Amerikaanse president is vernoemd.

De hoofdstad St. John’s is het decor van eeuwenoude houten huizen met ijzeren daken en de haven waar jachten en zeilboten aanmeren. Het kleinere Barbuda is stiller, maar niet minder mooi, al heeft het eiland in september 2017 wel zwaar geleden onder de verwoestende krachten van orkaan Irma. Het land van cricket, carnaval en cruiseschepen smeekt te worden bezocht, zodat je er met eigen ogen kunt zien waarom beroemdheden als Oprah Winfrey en Giorgio Armani hier zo vaak vakantie vieren.

Antigua en BarbudaAntigua en Barbuda in een notendop

– Oppervlakte: 443 vierkante kilometer (twee keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 100.335 (2022);
– Bevolkingsdichtheid: 226 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Constitutionele monarchie;
– Hoofdstad: Saint John’s;
– Talen: Engels (officieel), lokale dialecten;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 18.000 (2020).

Informatie over visum Antigua en Barbuda

Reizen en vakantie in Antigua en BarbudaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Antigua en Barbuda. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of de vlucht naar een volgende bestemming. Verder moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Antigua en Barbuda te kunnen bekostigen.

Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Antigua en Barbuda in Brussel.

Let er op dat je sinds 1 januari 2018 geen plastic tasjes mag invoeren bij een bezoek aan Antigua en Barbuda. Er geldt een verbod op het gebruik van plastic tasjes op de eilanden, dus je moet een papieren of stoffen tas meenemen.

Wat te doen in Antigua en Barbuda: 10 tips!


De vele stranden zijn de grootste troef in Antigua en Barbuda, maar er is nog zoveel meer te doen. Je kunt er restanten opsnuiven van de Britse koloniale geschiedenis, zwemmen tussen roggen en van mooie uitzichten genieten. ► Lees hier alle tips wat te doen op Antigua en Barbuda

Overnachten in Antigua en Barbuda

Overnachten in Antigua en Barbuda is aan de prijzige kant. De twee Caribische eilanden zijn een gewilde bestemming onder toeristen (en beroemdheden) die houden van luxe en comfort en ook flink wat te besteden hebben. Lees hier meer over overnachten in Antigua en Barbuda

Vliegen naar Antigua en Barbuda

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Antigua en Barbuda vliegen, maar je kunt deze twee Caribische eilanden wel makkelijk bereiken met een overstap in Londen. Een andere optie is om een vlucht te nemen via Sint Maarten. Lees hier alle tips over vliegen naar Antigua en Barbuda

Communicatie in Antigua en Barbuda

Internationaal toegangsnummer: +1-268
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911 en 999.

Tijdsverschil met Antigua en Barbuda

Tijdens onze wintertijd is het in Antigua en Barbuda 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Antigua en Barbuda 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Antigua en Barbuda

De elektriciteit in Antigua en Barbuda is 230 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op sommige plaatsen, zoals in bepaalde resorts, komt ook 110 volt voor, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Amerikaanse als Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee of drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 29 augustus 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Antigua en Barbuda, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; depositphotos.com/Bertl123.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam