Antigua en BarbudaReizen en vakantie in Antigua en Barbuda

Kerngegevens

– Oppervlakte: 443 vierkante kilometer (twee keer de stad Amsterdam);
– Inwoneraantal: 90.156 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 204 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Constitutionele monarchie;
– Hoofdstad: Saint John’s;
– Talen: Engels (officieel), lokale dialecten;
– Munteenheid: Oost-Caribische Dollar (XCD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 17.500 (2012).

Informatie over visum Antigua en Barbuda

Reizen en vakantie in Antigua en BarbudaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Antigua en Barbuda. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in het land nog minstens 6 maanden geldig is.

Ook moet je beschikken over een hotelreservering en een vliegticket voor de terugreis of de vlucht naar een volgende bestemming. Verder moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Antigua en Barbuda te kunnen bekostigen.

Voor een visum voor een langer verblijf of het aanvragen van een werkvergunning kun je terecht bij de Ambassade van Antigua en Barbuda in Brussel.

Communicatie in Antigua en Barbuda

Internationaal toegangsnummer: +1-268
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911 en 999.

Tijdsverschil met Antigua en Barbuda

Tijdens onze wintertijd is het in Antigua en Barbuda 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het in Antigua en Barbuda 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Antigua en Barbuda

De elektriciteit in Antigua en Barbuda is 230 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Op sommige plaatsen, zoals in bepaalde resorts, komt ook 110 volt voor, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt zowel Amerikaanse als Britse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee of drie rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/Bertl123.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by