Vliegen naar Antigua en Barbuda

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Antigua en Barbuda vliegen, maar je kunt deze twee Caribische eilanden wel makkelijk bereiken met een overstap in Londen. De luchtvaartmaatschappijen British Airways en Virgin Atlantic Airways vliegen een paar keer per week rechtstreeks van vliegveld London Gatwick naar het hoofdeiland Antigua. Dit is een vlucht van ongeveer 8 uur en 45 minuten. Vanaf Amsterdam gaan elke dag vele vluchten naar London Gatwick.

Ook kun je een tussenstop maken in de Verenigde Staten. Je kunt vanuit meerdere Amerikaanse steden naar Antigua en Barbuda vliegen, waaronder New York en Miami. Verder is het een optie om met KLM van Amsterdam Schiphol naar Sint Maarten te vliegen en daar over te stappen op een korte vlucht naar Antigua en Barbuda. Luchtvaartmaatschappijen LIAT en Winair vliegen dagelijks van Sint Maarten naar Antigua en Barbuda, met een reistijd van slechts drie kwartier.

Ben je op zoek naar een voordelige vlucht naar Antigua en Barbuda?
Vergelijk hier goedkope vliegtickets naar Antigua en Barbuda

LIAT is de nationale luchtvaartmaatschappij van Antigua en Barbuda, met goede verbindingen met een groot aantal landen en eilanden in het Caribisch gebied. Er zijn onder meer lijnvluchten met Guadeloupe, Dominica, Anguilla, Saint Kitts en Nevis en Saint Lucia.

Luchthaven van Antigua

Alle internationale vluchten komen aan op Antigua, het grootste en meest toeristische eiland. De luchthaven ligt aan de noordkant van het eiland en staat bekend als V.C. Bird International Airport (ANU), vernoemd naar de eerste minister-president van Antigua en Barbuda. Het vliegveld ligt ongeveer 8 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad St. John.

Antigua vliegen

De luchthaven heeft een redelijk nieuwe passagiersterminal, geopend in 2015, met een restaurant, een café, twee bars, een taxfreeshop en enkele andere winkels. Er is een geldwisselkantoor, een postkantoor en een vestiging van de Antigua Commercial Bank. Gratis wifi is beschikbaar in de vertrekhal. Website van de luchthaven: www.vcbia.com

Vervoer vanaf de luchthaven van Antigua

Bij de terminal zijn een stuk of tien kantoren van autoverhuurbedrijven, zowel van lokale als internationale verhuurders. Het huren van een auto is de ideale manier om Antigua te verkennen. Hou er wel rekening mee dat je aan de linkerkant van de weg rijdt (aangezien Antigua en Barbuda vroeger een kolonie was van Groot-Brittannië). Het is raadzaam je huurauto voor je vakantie te regelen.

Wil je voordelig een auto huren voor je vakantie in Antigua en Barbuda?
Zoek en boek een huurauto bij Sunny Cars, zonder eigen risico

Bij de aankomsthal is een taxistandplaats waar je een taxi kunt nemen naar je accommodatie. De tarieven verschillen per bestemming. Van het vliegveld naar de hoofdstad St. John is een ritje van 10 minuten. Hou je van luxe, dan kun je ook een limousine nemen. Er is een bushalte aan de Sir George Walter Highway, maar die ligt op enige afstand van de terminal. Als je met zware bagage reist, is dat niet handig.

Vermijd wachtrijen bij aankomst op de luchthaven van Antigua
Boek hier alvast je privé taxi transfer naar je accommodatie in Antigua

Luchthaven van Barbuda

Het kleinere eiland Barbuda heeft ook een luchthaven, maar die wordt vooral voor binnenlandse vluchten gebruikt. Het vliegveld heet Barbuda Codrington Airport, met de grappige luchthavencode BBQ. Het ligt aan de westkant van het eiland vlakbij Codrington, de enige plaats van betekenis op Barbuda.

De verwoestende orkaan Irma heeft de luchthaven in september 2017 zwaar beschadigd, waarna de bouw begon van een nieuwe terminal. Waarschijnlijk gaat die open in juni 2020.

Reizen tussen Antigua en Barbuda

Voor reizen tussen Antigua en Barbuda kun je vliegen of de boot nemen. De Barbuda Express is een catamaran die zes dagen per week tussen de twee eilanden vaart (behalve op zondag). De overtocht duurt 90 minuten. Je kunt op twee plekken opstappen: ij de veerhaven in St. John’s Harbor, onderaan High Street, of in Jolly Harbour Marina, achter het casino. Website: www.barbudaexpress.com

Er gaat ook dagelijks een veerboot van Montserrat naar Antigua, met een vaartijd van anderhalf uur. Kijk op de website voor de dienstregeling en boekingen: ferry.mniaccess.com

Voor het laatst bijgewerkt op 15 juni 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over vliegen naar Antigua en Barbuda, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/sepavone; Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam