De 5 mooiste tropische stranden van Aruba

Door Kiki Multem

Aruba is omringd met de mooiste tropische stranden van het Caribisch gebied. In dit artikel vertel ik je welke het meest bekend zijn en welke onontdekte plekjes je zeker niet mag missen. Lees hier meer over de 5 mooiste stranden van Aruba!

Eagle Beach

Eagle Beach is het bekendste strand op het eiland Aruba en wordt ook gezien als het mooiste strand van de Caraïben. Aan Eagle Beach liggen meerdere hotels en aan het einde van het strand staan de twee beroemde Fofoti bomen die veel te zien zijn in de promotiebeelden voor het eiland. De bomen hebben een gedraaide stam en groeien met de wind mee richting de zee.

Baby Beach

Baby Beach is een baai die aangelegd is in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Baby Beach ligt helemaal in het zuidoosten van Aruba en is zeer kindvriendelijk. Dit komt omdat de zee de eerste 20 meter niet meer dan één meter diep is. Je kunt ook goed snorkelen bij Baby Beach en er worden regelmatig prachtige zeeschildpadden gezien op deze plek. Je kunt hier strandbedjes huren en heerlijk genieten onder de vaste parasols.

Tres Trapi

Tres Trapi is een kleine zand-inham tussen de rotsen. Het trappetje naar het strand is uit de originele rotsen gehakt en hierdoor kun je makkelijk de zee bereiken. Tres Trapi is een 10 meter lang strand wat zeer bekend staat om het snorkelen. Er liggen hier honderden Red Cushion zeesterren op de bodem en dit maakt Tres Trapi de meest fotogenieke snorkelplek van het eiland.

Palm Beach

Palm Beach is niet alleen een strand maar ook een plaats met hotelketens, winkels en restaurants. Palm Beach wordt ook wel de highrise area genoemd omdat hier de meeste luxe hotels gevestigd zijn. Deze hotels geven prachtig uitzicht over het strand van Palm Beach. Je kunt hier deelnemen aan verschillende wateractiviteiten, zoals kitesurfen, varen met een catamaran en snorkelen. Het fijne aan Palm Beach is dat je alles bij elkaar hebt en te voet kunt bereiken.

Andicuri Beach

Andicuri Beach is een prachtig strand in het ruige noorden van Aruba. Andicuri Beach wordt omringd door grote kliffen waardoor er perfecte golven ontstaan voor bodyboarden. Dit strand is net als Tres Trapi een stuk rustiger dan de bekende stranden zoals Eagle Beach en Baby Beach. Schildpadden kiezen dan ook regelmatig voor Andicuri Beach om hun eieren te leggen. Deze gebieden worden dan direct gemarkeerd, zodat de eieren niet per ongeluk beschadigd of verstoord worden.

Disclaimer: ik maakte een reis naar Aruba op uitnodiging van de Aruba Tourism Authority. Het toeristenbureau heeft echter geen invloed gehad op de inhoud van dit artikel.

Over Kiki

Hi, mijn naam is Kiki Multem en als reisblogger en Instagrammer reis ik de hele wereld over om continue nieuwe verhalen en foto’s te delen van mijn favoriete bestemmingen. Van besneeuwde bergen tot paradijselijke stranden en van luxe restaurants tot lokale hotspots. Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn reistips! Liefs Kiki. (Je kunt me ook volgen op www.kikimultem.com en op instagram.com/kikimultem).

Voor het laatst bijgewerkt op 20 november 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de mooiste stranden van Aruba, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Kiki Multem.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam