Reizen naar de Dominicaanse Republiek

Vliegen naar de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft drie grote internationale luchthavens. Het grootste vliegveld ligt bij de hoofdstad Santo Domingo. De meeste buitenlandse toeristen vliegen echter naar de drukkere luchthaven van Punta Cana voor de nabijgelegen strandresorts. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar de Dominicaanse Republiek vliegen: naar Punta Cana en Puerto Plata.

Vliegen naar Punta Cana

Chartermaatschappij TUI fly vliegt enkele keren per week van Amsterdam Schiphol naar Punta Cana, de strandbestemming in het oosten van de Dominicaanse Republiek. De vliegtijd is rechtstreeks ongeveer 10 uur en met een tussenstop 12 uur. Op de heen- of de terugweg maakt het vliegtuig een tussenstop in Puerto Plata (zie onder). Je vliegt met de Boeing 787 Dreamliner

Luchthaven van Punta Cana

Alle internationale vluchten komen aan op Punta Cana International Airport (PUJ), de één na drukste luchthaven in het Caribisch gebied dat eigendom is van de Punta Cana Resort & Club. Er gaan directe vluchten naar Punta Cana vanuit bijna honderd steden in 28 landen, voornamelijk chartervluchten met toeristen.

Het vliegveld ligt op 15 minuten rijden van de vakantieoorden Punta Cana en Cap Cana en 30 minuten rijden van de stranden in Bávaro, El Cortecito, Arena Gorda, Macao en Uvero Alto. De luchthaven bestaat uit drie terminals die gebouwd zijn in traditionele Dominicaanse stijl, met daken in de vorm van palmbladeren.

Punta Cana International Airport beschikt over geldautomaten, een geldwisselkantoor en een speelgebied voor kinderen. Er is een food court met fastfoodtenten, cafés en bars, een duty free shop en winkels waar je terecht kunt voor kleding, souvenirs, speelgoed en boeken. Wifi is gratis beschikbaar op de luchthaven.

Op het vliegveld is geen hotel, maar op 5 minuten afstand vind je het Four Points by Sheraton Puntacana Village Hotel (www.fourpointspuntacanavillage.com). Er rijdt een gratis shuttlebus van en naar de luchthaven. In de aankomsthal vind je balies van autoverhuurbedrijven. Voor vervoer naar hotels, badplaatsen en andere steden kun je ook een taxi nemen. Er gelden vaste tarieven, die te raadplegen zijn op de website van de luchthaven. Spreek dit tarief nog wel even af met de taxichauffeur voordat je instapt. Website van de luchthaven: www.puntacanainternationalairport.com

Vliegen naar Puerto Plata

Met luchtvaartmaatschappij TUI fly kun je ook vliegen van Amsterdam Schiphol naar Puerto Plata, de kustplaats in het noorden van de Dominicaanse Republiek. In het toeristenseizoen gaat er één vlucht per week. De vliegtijd van een rechtstreekse vlucht is zo’n 10 uur, met een tussenstop ben je 12 uur onderweg. Op de heen- of terugweg maakt TUI fly een tussenstop in Punta Cana waar passagiers in- en uitstappen.

Alle internationale vluchten komen aan op Gregorio Luperón International Airport (POP), dat ook bekendstaat als Aeropuerto Internacional de Puerto Plata. Het vliegveld ligt 18 kilometer ten oosten van de stad. Het beschikt over geldautomaten, een geldwisselkantoor, restaurants, winkels, een postkantoor, twee VIP-lounges en een eerste hulp-post. In de aankomsthal vind je kantoren van autoverhuurbedrijven. Buiten is een taxistandplaats. Voor taxiritten gelden vaste tarieven, maar het is raadzaam de prijs voor het instappen nog even te checken bij de taxichauffeur.

Vliegen naar Santo Domingo

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Je kunt er wel makkelijk komen met een overstap in Madrid. Luchtvaartmaatschappijen Iberia en Air Europa vliegen vrijwel dagelijks van Madrid naar Santo Domingo. De vliegtijd is rond de 9 uur.

Ook kun je met TUI fly Belgium vanuit Brussel naar Santo Domingo vliegen. De heenreis is non-stop en duurt zo’n 10 uur. Op de terugweg maakt de luchtvaartmaatschappij een tussenstop in Montego Bay in Jamaica.

Luchthaven van Santo Domingo

Alle internationale vluchten komen aan op Las Américas International Airport (SDQ), de één na drukste luchthaven in de Dominicaanse Republiek. Het vliegveld ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van de hoofdstad. Het beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren, banken, restaurants, fastfoodtenten en cafés. Voor winkelen kun je onder meer terecht bij een taxfreeshop, een boekenwinkel, modeboetieks en souvenirshops. Er is een apotheek en wifi is gratis beschikbaar op de luchthaven.

Op de luchthaven zelf is geen hotel, maar je vindt wel hotels op enkele kilometers afstand. Op circa 5 kilometer afstand kun je terecht in het Quality Hotel Real Aeropuerto Santo Domingo (www.realhotelsandresorts.com). Er rijdt geen shuttlebus van en naar het vliegveld.

In de aankomsthal zijn kantoren van autoverhuurbedrijven. Voor het vervoer naar Santo Domingo kun je een taxi nemen. Taxi’s hebben geen meter, dus het is raadzaam voor het instappen een prijs afspreken. Een taxirit naar de Zona Colonial in Santo Domingo duurt ongeveer een halfuur en een gebruikelijke ritprijs is $ 35. Website van de luchthaven: www.aerodom.com

Voor het laatst bijgewerkt op 22 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar de Dominicaanse Republiek, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam