De acht beste bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek staat bekend als een betaalbare strandbestemming vol verleidelijke all-inclusive resorts. Maar je vindt er ook talrijke boeiende bezienswaardigheden die je laten kennismaken met de cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van het land. De belangrijkste toeristische trekpleisters zijn de gebieden rond Puerto Plata, Punta Cana, La Romana en Samaná. De culturele parel van het land is echter de hoofdstad Santo Domingo. Rol je handdoek eens op en maak een uitstapje naar de beste bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek.

Playa Morón

Playa Morón is een van de kleinere stranden op het prachtige schiereiland Samaná. Van januari tot en met maart is er een goede kans op het spotten van bultruggen, als de walvissen paren voor de kust. Ook staat er nog een kanon uit de 17e eeuw, een overblijfsel van de Franse aanwezigheid in de Dominicaanse Republiek. Playa Morón ligt 10 kilometer ten oosten van Las Terrenas.

Parque Nacional Cotubanamá

Het nationaal park Cotubanamá is het leefgebied van honderden planten en dieren, waaronder 112 soorten vogels. Je vindt er stranden, mangroven, grotten en een van de grootste maritieme parken van het Caribisch gebied met een enorm koraalrif. In de tropische wateren leven vier soorten zeeschildpadden en zeekoeien, tuimelaars en talrijke soorten vissen. Cotubanamá – dat tot 2014 nog Parque Nacional del Este heette – ligt in het uiterste zuidoosten van de Dominicaanse Republiek.

Kathedraal van Santo Domingo

De Kathedraal van Santo Domingo, gebouwd tussen 1512 en 1540, is de oudste kerk van het westelijk halfrond. Het gebedshuis heeft een mengeling van klassieke, barokke en gotische stijlen, geïnspireerd door de kathedraal in het Spaanse Sevilla. In de kerk werd ook een graf gevonden met de naam ‘Christopher Columbus’, maar na een DNA-test blijken de botten niet van de beroemde ontdekkingsreiziger te zijn. De Kathedraal van Santo Domingo is ongetwijfeld een van de beste bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek en vind je in de Zona Colonial, het historische hart van de hoofdstad.

El Salto del Limón waterval

El Salto del Limón op het schiereiland Samaná is een van de mooiste watervallen in de Dominicaanse Republiek. De 37 meter hoge waterval bevindt zich midden in het tropisch regenwoud. Je moet door de dichte jungle trekken om er te komen (regel een gids in het dorp El Limón), maar het is de inspanning meer dan waard. El Salto del Limón mondt uit in een natuurlijk zwembad dat geweldig is om in te zwemmen.

Lago Enriquillo

Het Enriquillomeer (Lago Enriquillo) is het grootste én het laagst gelegen zoutwatermeer in het Caribisch gebied. Op het laagste punt ligt het meer 46 meter onder de zeespiegel. Het Enriquillomeer heeft een overvloed aan flamingo’s en leguanen en zon 5000 spitsnuitkrokodillen zwemmen en liggen te zonnen bij het eilandje in het midden, Isla Cabritos. Ook zijn er 62 vogelsoorten. Rond het meer is een 60 kilometer lange weg, een aangename manier om deze bezienswaardigheid in de Dominicaanse Republiek van dichtbij te zien. Lago Enriquillo is nu een nationaal park.

Fortaleza Ozama

Dit fort werd in 1502 gebouwd om Santo Domingo te beschermen tegen piraten en vreemde indringers. Boven op de muur staan kanonnen gericht op de rivier. Fortaleza Ozama is het oudste koloniale militaire gebouw in heel Amerika. Tot de jaren zestig van de twintigste eeuw deed het nog dienst als gevangenis. Het is nu een museum, waar je de trap kunt nemen naar het dak voor een panoramisch uitzicht. Fortaleza staat in de oude koloniale binnenstad van Santo Domingo.

Bahía de Las Águilas

Bahía de Las Águilas aan de zuidwestkust is een van de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek. De 10 kilometer lange strook van poederzacht zand ligt in beschermde Jaragua National Park en is het best bereikbaar per boot vanaf het dorpje La Cueva. De ondiepe, turquoise wateren krioelen van het leven in zee en de baai herbergt vele soorten vogels. Door de afgelegen locatie in het nationale park blijft het strand volledig onontwikkeld en ongerept.

Puerto Plata Teleférico

Puerto Plata is een levendige havenstad in het noorden van de Dominicaanse Republiek, die al in 1502 is gesticht. Een populaire bezienswaardigheid hier is een ritje met de kabelbaan, de ‘Teleférico’ naar de top van de 793 meter hoge Monte Isabel de Torres. Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht op de stad en de oceaan, maar ook staat er een enorm Christusbeeld en kun je er een bezoek brengen aan een botanische tuin met 600 verschillende tropische planten. De Teleférico Puerto Plata is geopend in 1975 en is nog altijd de enige kabelbaan in het Caribisch gebied. Website: www.telefericopuertoplata.com

Voor het laatst bijgewerkt op 14 mei 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/rey perezoso; Wikimedia Commons; Flickr.com/Jordina Collell Cortacans; Dominican Republic Ministry of Tourism.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam