Reizen naar Jamaica

Reizen met het vliegtuig naar Jamaica

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk met het vliegtuig naar Jamaica reizen. Het Caraïbische eiland heeft drie internationale vliegvelden, in de hoofdstad Kingston, in Montego Bay en bij Ocho Rios. De meeste toeristen vliegen naar de badplaats Montego Bay in het noordwesten van het land.

Vliegen naar Montego Bay

Chartermaatschappij TUI fly vliegt het gehele jaar door één dag per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar Montego Bay. De vliegtijd is ongeveer 10½ uur. Ook vanuit Brussel vliegt TUI fly twee keer per week rechtstreeks naar Montego Bay. De prijs van een vliegticket voor een vlucht vanuit Brussel kan aanzienlijk lager zijn dan bij vertrek uit Amsterdam, dus het loont de moeite goed de aanbiedingen te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Ook vanuit dichtbij gelegen andere Europese bestemmingen gaan geregeld vluchten naar Montego Bay. Eurowings, de low budget maatschappij van Lufthansa, vliegt twee keer per week rechtstreeks van Keulen-Bonn naar Montego Bay. De Duitse luchtvaartmaatschappij Condor vliegt twee keer per week van Frankfurt naar Montego Bay.

Je kunt de badplaats ook bereiken met een overstap. Het snelst ben je er met een overstap op London Gatwick. De Britse luchtvaartmaatschappijen British Airways en Virgin Atlantic vliegen een paar keer per week van London Gatwick naar Montego Bay, een vlucht van 9½ uur. Vanuit Amerika en Canada gaan vele vluchten naar Montego Bay.

Luchthaven van Montego Bay

Alle internationale vluchten komen aan op Sangster International Airport (MBJ), de belangrijkste luchthaven in Jamaica voor toeristen. Het vliegveld ligt 5 kilometer ten oosten van het centrum van de badplaats en heeft twee terminals. Terminal F is voor internationale vluchten en terminal C is voor binnenlandse vluchten.

Het vliegveld beschikt over geldautomaten, geldwisselkantoren van Global Exchange, restaurants, bars en fastfoodtenten. Voor winkelen kun je onder meer terecht in een duty free shop, modeboetiekjes, parfumerieën, souvenirshops, juweliers, kiosks en een delicatessenwinkel waar je Jamaicaanse koffie en kruiden kunt kopen. Tegen betaling kun je gebruikmaken van de lounge Club Mobay met drankjes, snacks, wifi, een douche, een zakencentrum en een speelgebied voor kinderen. Club Mobay bevindt zich in de vertrekhal bij gate 9. Je kunt via de website reserveren: www.clubmobay.com

Op de luchthaven zelf zijn geen hotels, maar Montego Bay ligt slechts een paar kilometer verderop waar je een ruime keuze hebt uit accommodatie. Sommige dichtbij gelegen hotels en resorts (Couples, Half Moon, Sandals en Superclubs) hebben een eigen lounge op het vliegveld en bieden een shuttledienst aan voor hun gasten. Voor een kleine vergoeding kun je op het vliegveld een kruier huren om je te helpen met je bagage (de Red Cap Porter Service). Bij de aankomsthal vind je balies van autoverhuurbedrijven. Website van Sangster International Airport: www.mbjairport.com

Vervoer van de luchthaven naar Montego Bay

Voor het vervoer van de luchthaven naar Montego Bay kun je gebruikmaken van een shuttle service of een taxi. Enkele hotels en resorts hebben een shuttlebusje rijden en ontvangen hun gasten in een eigen lounge (zie boven). Daarnaast zijn er nog verschillende tour operators en reisorganisaties die vakantiegangers opvangen en met een shuttlebus naar hun hotel brengen.

Individuele reizigers kunnen gebruikmaken van een taxi. Er zijn twee officiële taxicentrales die een vergunning hebben om passagiers van en naar het vliegveld te vervoeren: JUTA Taxi (www.jutatoursltd.com) en JCAL Taxi (www.jcaltours.com). Je kunt een taxirit regelen bij een balie in de aankomsthal of reserveren via de website.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 april 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over reizen naar Jamaica, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam