Reizen en vakantie in Jamaica

Kerngegevens

– Oppervlakte: 10.991 vierkante kilometer (een kwart van Nederland)
– Inwoneraantal: 2.930.050 (2014);
– Bevolkingsdichtheid: 267 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Parlementaire democratie;
– Hoofdstad: Kingston;
– Taal: Engels;
– Munteenheid: Jamaicaanse dollar;
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 8700 (2014).

Informatie over visum Jamaica

Reizen en vakantie in JamaicaStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Jamaica. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit het land nog minstens 6 maanden geldig is. Ook moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming en moet je kunnen aantonen over voldoende financiële middelen te beschikken om je verblijf in Jamaica te kunnen bekostigen.

Zonder visum kun je maximaal drie maanden in Jamaica verblijven. Voor het aanvragen van een visum voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je terecht bij het Consulaat van Jamaica in Amsterdam.

Communicatie in Jamaica

Internationaal toegangsnummer: +1-876.
Alarmnummer ambulance: 110.
Alarmnummer politie: 119.
Alarmnummer brandweer: 110.

Tijdsverschil met Jamaica

Tijdens onze wintertijd is het op Jamaica 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Jamaica 7 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Jamaica

De elektriciteit op Jamaica is 110 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Het land gebruikt vooral Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee smalle rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. In sommige hotels en resorts kun je ook stopcontacten van 220 volt aantreffen die geschikt zijn voor Europese stekkers.

Foto © Jamaica Tourist Board.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by