Reizen en vakantie in MartiniqueReizen en vakantie in Martinique

Kerngegevens

– Oppervlakte: 1128 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 394.173 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 349 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Overzees Frans departement;
– Hoofdstad: Fort-de-France;
– Talen: Frans, Creools;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 19.160 (2009).

Martinique

MartiniqueMartinique is samen met Guadeloupe een van de Franse Antillen in het Caribisch Gebied. Het heuvelachtige groene eiland vol met tropische bloemen was ooit een inspiratiebron voor de beroemde schilder Paul Gauguin. De vulkaan Mont Pelée, die in 1902 tot uitbarsting kwam, domineert het eiland. Zonliefhebbers kunnen voor een vakantie terecht op de stranden op het schiereiland aan de zuidkust. De kust bij het dorp Saint-Pierre is ideaal voor het duiken naar een van de scheepswrakken die door de vulkaanuitbarsting op de zeebodem zijn beland.

Informatie over visum Martinique

Inwoners van de Europese Unie hebben een geldig paspoort nodig voor een vakantie naar Martinique. Franse ingezetenen kunnen ook volstaan met een identiteitskaart of een verblijfsvergunning. De douane controleert soms of reizigers beschikken over voldoende geld voor een verblijf op het eiland, een verblijfsadres of een geldig vliegticket voor de terugreis. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op Martinique verblijven.

Communicatie in Martinique

Internationaal toegangsnummer: +596.
Alarmnummer ambulance: 15.
Alarmnummer brandweer: 18.
Alarmnummer politie: 17.

Tijdsverschil met Martinique

Tijdens onze wintertijd is het op Martinique 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Martinique 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Martinique

De elektriciteit op Martinique is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Martinique maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus het is niet nodig een wereldstekker mee te nemen.

Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Sort by