Vakantie in Martinique

Martinique: een introductie

Martinique vakantieEen vakantie in Martinique beleef je op een heuvelachtig groen eiland dat ooit een inspiratiebron was voor de beroemde schilder Paul Gauguin. In 1887 verbleef de Fransman zes maanden in dit Caribische paradijs, op zoek naar de ongerepte en idyllische omgeving waar hij in Parijs zo naar verlangde. Hij schilderde de tropische natuur, de mangobomen en de sierlijke bewegingen van de mooie vrouwen op het strand, dat tot de dag van vandaag nog steeds een aantrekkingskracht heeft voor een vakantie op het eiland.

Martinique is samen met Guadeloupe een van de Franse Antillen in het Caribisch Gebied. Al sinds de ontdekking door Christopher Columbus in 1493, die het meteen bestempelde als de mooiste plek ter wereld, zien reizigers het als een magisch en sensueel eiland dat je hoe dan ook zal bekoren. Je kunt er genieten van een pittoresk vulkanisch landschap, weelderige regenwouden en exotische wilde orchideeën. Dominant op het eiland is de vulkaan Mont Pelée, die in 1902 voor het laatst tot uitbarsting kwam.

Zonaanbidders kunnen hun vakantie doorbrengen op een van de witte zandstranden op het schiereiland aan de zuidkust, terwijl de kust bij het dorp Saint-Pierre ideaal is voor het duiken naar een van de scheepswrakken die door de vulkaanuitbarsting op de zeebodem zijn beland.

Martinique heeft ook een rijke culturele (en donkere) geschiedenis, sinds de Franse kolonisten in de 17e eeuw slaven uit West-Afrika aanvoerden en te werk stelden op suikerriet- en bananenplantages. Naast enkele ruïnes en historische monumenten heeft dit ertoe geleid dat Martinique zich nu de ‘rumhoofdstad’ van de wereld mag noemen en het Franse en Creoolse erfgoed doorsijpelt in lokale gewoonten en gerechten. Dat maakt een bezoek aan Martinique extra bijzonder: je viert er vakantie op het meest verfijnde gastronomische eiland van het Caribisch gebied.

Reizen en vakantie in MartiniqueMartinique in een notendop

– Oppervlakte: 1128 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 366.834 (2023);
– Bevolkingsdichtheid: 325 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Overzees Frans departement;
– Hoofdstad: Fort-de-France;
– Talen: Frans, Creools;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 25.604 (2021).

Informatie over visum Martinique

Inwoners van de Europese Unie hebben een geldig paspoort nodig voor een vakantie naar Martinique. Franse ingezetenen kunnen ook volstaan met een identiteitskaart of een verblijfsvergunning. De douane controleert soms of reizigers beschikken over voldoende geld voor een verblijf op het eiland, een verblijfsadres of een geldig vliegticket voor de terugreis. Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op Martinique verblijven.

Wat te doen op Martinique

Martinique is een van de meest verleidelijke eilanden in het Caribisch gebied, met een adembenemende natuurlijke schoonheid en een fascinerende geschiedenis. Je kunt er meer ontdekken over het slavernijverleden, winkelen in Franse boetiekjes en rum proeven. Lees hier onze tips wat te doen op Martinique

Hotels en resorts op Martinique

Martinique heeft schitterende hotels en resorts, variërend van budget accommodatie tot luxe 5-sterren villa’s aan het strand. Tijdens je vakantie kun je verblijven in een all-inclusive resort, maar ook in een eco-resort in een weelderige tropische omgeving. Lees hier meer over de beste hotels op Martinique

Vliegen naar Martinique

Vanuit Nederland gaan geen rechtstreekse vluchten naar Martinique. Voor een vakantie op het Caribische eiland kun je wel met KLM / Air France via Parijs vliegen. Ook gaan er vluchten vanuit Miami naar Martinique. Lees hier alle tips over vliegen naar Martinique

Communicatie in Martinique

Internationaal toegangsnummer: +596.
Alarmnummer ambulance: 15.
Alarmnummer brandweer: 18.
Alarmnummer politie: 17.

Tijdsverschil met Martinique

Tijdens onze wintertijd is het op Martinique 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Martinique 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Martinique

De elektriciteit op Martinique is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. Martinique maakt gebruik van Europese stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee ronde pinnen, dus het is niet nodig een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 oktober 2023. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Martinique, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam