Overnachten in Puerto Rico

In Puerto Rico heb je ruime keuze om te overnachten, van historische hotels in de hoofdstad San Juan tot luxe resorts met prachtige stranden en een uitstekende service. Je kunt terecht in een charmante bed & breakfast of een parador, een traditioneel, klein hotel dat door een familie wordt gerund.

Buitenliefhebbers kunnen zich overgeven aan glamping in een natuurreservaat en backpackers en low budget reizigers kunnen in Puerto Rico overnachten in een guesthouse of hostel. Ga je naar Puerto Rico met familie of vrienden? Dan is er genoeg aanbod aan vakantiehuizen, villa’s, appartementen en Airbnb-adressen.

Door de hevige orkanen Irma en Maria in september 2017 raakten veel hotels en resorts beschadigd en haperde de elektriciteitsvoorziening. Inmiddels zijn veel complexen weer gerestaureerd, constructies verstevigd en generatoren aangeschaft.

Hoogseizoen en laagseizoen in Puerto Rico

Het hoogseizoen in Puerto loopt van december tot medio april, wanneer veel Amerikanen de kou in hun eigen land willen ontvluchten en een zonniger oord opzoeken. Je betaalt dan het meest voor accommodatie. Hotels en resorts zijn tijdens de winter snel volgeboekt, vooral ook omdat reisorganisaties dan accommodatie inkopen en aanbieden met pakketreizen. In San Juan vind je mogelijk een hotel voor minder dan $ 100 per nacht, maar het is raadzaam ruim van tevoren te boeken.

De lentemaanden van medio april tot en met juni zijn de beste periode om in Puerto Rico goedkoop te overnachten, net na het drukke winterseizoen en voordat het regenseizoen begint. Hotels en resorts met 4 sterren hebben dan aanbiedingen voor minder dan $ 150 per nacht. Het laagseizoen loopt van juli tot eind november, waarbij er ook kans is op orkanen. De prijzen zijn dan het laagst, je kunt al in een resort slapen voor $ 80 per nacht.

Hou er rekening mee dat de zomermaanden het hoogseizoen zijn voor de inwoners van Puerto Rico zelf. Locals vieren dan vooral vakantie op de stranden aan de westkust en op de eilanden Vieques en Culebra. In de maand juli vinden ook veel festivals plaats, waardoor hotels vooral in de weekenden snel zijn volgeboekt.

Toeristen betalen in Puerto Rico een belasting van 7 procent per kamer, maar vaak is dat al inbegrepen in de prijs. Sinds 2017 moeten ook eigenaren van Airbnb-adressen toeristenbelasting incasseren en afdragen aan de overheid.

Overnachten in een hotel in Puerto Rico

Als populaire toeristische bestemming heeft Puerto Rico een breed aanbod van hotels en resorts. Het eiland heeft zo’n 130 hotels, variërend van eenvoudige pensions en middenklasse hotels tot motels en luxe optrekjes in historische gebouwen. De laatste jaren komen er ook steeds meer boutique hotels bij.

De duurdere hotels hebben vaak een casino, met name in San Juan. Een bijzondere plek om te overnachten is het El Convento Hotel (www.elconvento.com) in San Juan, waar je een stap terug in de tijd maakt. Het is gevestigd in een voormalig Spaans klooster uit 1646, waarmee dit een van de oudste gebouwen is van Puerto Rico. Het 4-sterrenhotel is een mix van Spaanse koloniale architectuur en een moderne stijl, met een panoramisch terras op het dak en een zwembad en jacuzzi.

Budget hotels zijn schaars op Puerto Rico, je vindt zelden een kamer voor minder dan $ 50. Voor deze prijs krijg je eigenlijk alleen een kamer in een oud en enigszins vervallen hotel in de bergen. Vanaf $ 75 heb je meer keuze en voor een beter hotel ben je al snel meer dan $ 100 per nacht kwijt. Veel hotels hebben zich verenigd in de Puerto Rico Hotel & Tourism Association (www.prhta.org).

De meeste resorts bevinden zich aan de zuidkust en oostkant van Puerto Rico en op het eiland Vieques. Resorts liggen dichtbij stranden en beschikken over zwembaden, goede restaurants, spa’s en soms een golfbaan. Enkele van de meest luxueuze resorts vind je Rio Grande, met privéstranden en gelegen in een weelderige groene omgeving. In de westelijke badplaats Rincón, beroemd om de prachtige zonsondergangen, bevinden zich veel resorts die gespecialiseerd zijn in trouwerijen en huwelijksfeesten.

Als territorium van de Verenigde Staten is het niet verwonderlijk dat Amerikaanse ketens goed vertegenwoordigd zijn in Puerto Rico, waaronder Hilton, Marriott, Holiday Inn, Sheraton en St Regis. Overnachten in een resort kost je tussen de $ 150 en $ 400 per nacht, en soms meer.

Overnachten in een parador in Puerto Rico

Als je wilt ontsnappen aan de drukte in de grote resorts kun je in een parador verblijven. Dit zijn landelijk gelegen historische logementen buiten de grote steden die soms al generaties lang in handen zijn van een Puerto Ricaanse familie. De paradores staan bekend om hun gastvrijheid en betaalbare prijzen. De eigenaren willen hun gasten meer meegeven over de geschiedenis, gastronomie, muziek en culturele diversiteit van het eiland.

Een parador is groter dan een bed & breakfast en kleiner dan een hotel, met minimaal 8 kamers en maximaal 75 kamers. Het is te vergelijken met een boutique hotel. Puerto Rico heeft een netwerk van 13 paradores, voornamelijk aan de westkant van het eiland. Overnachten kost tussen de $ 80 en $ 120.

Een van de meest geprezen paradors is het Combate Beach Resort (www.combatebeach.com) in Cabo Rojo in het zuidwesten van het eiland. Het staat bekend om zijn uitstekende service, gezellige sfeer en eersteklas ontbijt. Op de website van toeristenorganisatie Discover Puerto Rico vind je een overzicht van alle paradors: www.discoverpuertorico.com

Hostels en kamperen in Puerto Rico

Puerto Rico heeft ongeveer een dozijn hostels, vooral in de hoofdstad San Juan en in badplaatsen waar je goed kunt surfen (zoals Rincón). Je hebt hier een bed in een slaapzaal voor zo’n $ 15 tot $ 25, al kun je vaak voor meer geld ook een eigen kamer krijgen. Een hostel in San Juan met goede reviews is Mango Mansion (www.mangomansion.com), op 2 minuten lopen van de Atlantische Oceaan.

Kamperen is beperkt tot enkele kampeerterrein in nationale parken en officiële campings op stranden, die worden beheerd door Compañía de Parques Nacionales de Puerto Rico (de organisatie van nationale parken). Niet overal heb je de beschikking over stromend water en douches, dus informeer naar de voorzieningen als je een reservering maakt. Wildkamperen op openbare stranden zonder faciliteiten is verboden in Puerto Rico.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 april 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels en overnachten in Puerto Rico, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/rabbit75_dep.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam