Puerto RicoReizen en vakantie in Puerto Rico

Kerngegevens

– Oppervlakte: 13.790 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 3.674.209 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 268 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Amerikaans overzees territorium;
– Hoofdstad: San Juan;
– Talen: Spaans, Engels;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 16.300 (2010).

Informatie over visum Puerto Rico

Reizen en vakantie in San JuanStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Puerto Rico. Het eiland is een territorium van de Verenigde Staten. Daarom gelden voor Puerto Rico dezelfde toelatingseisen als voor een vakantie in Amerika.

Dat betekent dat je in het bezit moet zijn van een paspoort dat na vertrek nog minstens 6 maanden geldig is. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming.

Daarnaast dien je net als voor een bezoek aan de Verenigde Staten een aanvullende reistoestemming te vragen, de zogeheten ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dat moet minimaal 72 uur voor vertrek en kan eenvoudig via de website: esta.cbp.dhs.gov/esta. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in Puerto Rico verblijven.

Communicatie in Puerto Rico

Internationaal toegangsnummer: +1 – 787 en +1 – 939.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Tijdsverschil met Puerto Rico

Tijdens onze wintertijd is het op Puerto Rico 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Puerto Rico 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Puerto Rico

De elektriciteit in Puerto Rico is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Foto © depositphotos.com/sepavone.
Nog meer reistips
Filter by
Post Page
Reisnieuws
Sort by