Vakantie in Puerto Rico

Puerto Rico: een introductie

Een vakantie in Puerto Rico beleef je op een paradijselijk stukje Amerika in het Caribisch gebied, een eiland met glinsterende witte zandstranden, een tropisch regenwoud en volop mogelijkheden om te duiken, te snorken en te surfen. Met de vele Amerikaanse toeristen, de shopping malls en de dollar als munteenheid is duidelijk te zien dat het eiland sinds 1917 onderdeel is van de Verenigde Staten, maar Puerto Rico heeft ontegenzeggelijk een eigen cultuur en identiteit met Spaanse, Afrikaanse en Indiase invloeden.

Met Spaans als eerste taal, de krioyo gerechten, gracieuze koloniale steden en koffieplantages lijkt Puerto Rico eerder op een van die andere Caribische eilanden waar Columbus óók voet aan wal heeft gezet. Rum is de nationale drank en tijdens het zwoele nachtleven in de hoofdstad San Juan kun je je onderdompelen in salsa en trendy barretjes in achterafstraatjes. Met 580 kilometer aan strand is er op zich al genoeg reden om vakantie te vieren op Puerto Rico, maar een bezoek is niet compleet zonder een bezoek aan aan de jungle van El Yunque met zijn watervallen, uitzichten en verschillende soorten vogels. Het eiland heeft de grootste telescoop ter wereld en het onbewoonde Mona Island, dat met zijn leguanen en schildpadden aan de Galápagos Eilanden doet denken.

Zoek je accommodatie voor je vakantie naar Puerto Rico?
Reserveer hier online een hotel of resort in Puerto Rico

Puerto Rico heeft een mild klimaat met uitbundige zonneschijn en een temperatuur die altijd rond de 26 °C ligt, waardoor je er het hele jaar door vakantie kunt vieren. Alleen hevige orkanen houden er weleens huis. In 1899 werd het eiland zwaar getroffen, en in het najaar van 2017 zorgde orkaan Maria voor grote verwoestingen. Het zal even duren voordat Puerto Rico weer recht doet aan zijn paradijselijke status, maar met hulp van het rijke Amerika komt het Caribische eiland er hopelijk snel weer bovenop.

Puerto RicoPuerto Rico in een notendop

– Oppervlakte: 13.790 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 3.351.827  (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 243 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Amerikaans overzees territorium;
– Hoofdstad: San Juan;
– Talen: Spaans, Engels;
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 38.400 (2016).

Informatie over visum Puerto Rico

Reizen en vakantie in San JuanStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie in Puerto Rico. Het eiland is een territorium van de Verenigde Staten. Daarom gelden voor Puerto Rico dezelfde toelatingseisen als voor een vakantie in Amerika.

Dat betekent dat je in het bezit moet zijn van een paspoort dat na vertrek nog minstens 6 maanden geldig is. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een andere bestemming.

Daarnaast dien je net als voor een bezoek aan de Verenigde Staten een aanvullende reistoestemming te vragen, de zogeheten ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Dat moet minimaal 72 uur voor vertrek en kan eenvoudig via de website: esta.cbp.dhs.gov/esta. Zonder visum kun je maximaal 90 dagen in Puerto Rico verblijven.

Wat te doen en te zien in Puerto Rico

Met zijn koloniale geschiedenis en spectaculaire landschap is er genoeg te doen in Puerto Rico. Wandel langs pastelkleurige oude huizen in het oude centrum van San Juan, maak een trektocht door het enige beschermde regenwoud van Amerika of bezoek de grootste radiotelescoop ter wereld. Lees hier 10 tips wat te doen in Puerto Rico

Vliegen naar Puerto Rico

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Puerto Rico vliegen. Je kunt het Caribische eiland echter wel makkelijk bereiken met een overstap in de Verenigde Staten, aangezien Puerto Rico een territorium is van de VS. Lees hier meer over vliegen naar Puerto Rico

Overnachten in Puerto Rico

Voor je vakantie heb je in Puerto Rico een ruim aanbod van accommodatie, van historische hotels in San Juan tot luxe resorts met prachtige stranden en een uitstekende service. Voor lokale charme kun je terecht in een traditionele parador. Lees hier de tips voor overnachten in Puerto Rico

Communicatie in Puerto Rico

Internationaal toegangsnummer: +1 – 787 en +1 – 939.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.

Bespaar op roamingkosten tijdens je vakantie in Puerto Rico
Bestel hier alvast een lokale simkaart voor Puerto Rico

Tijdsverschil met Puerto Rico

Tijdens onze wintertijd is het op Puerto Rico 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Puerto Rico 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Puerto Rico

De elektriciteit in Puerto Rico is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee rechthoekige pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen.

Voor het laatst bijgewerkt op 7 april 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Puerto Rico, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/sepavone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam