Overnachten op Sint Maarten

Op Sint Maarten heb je een ruime keuze om te overnachten, van hotels en resorts tot guesthouses en vakantievilla’s. Via Airbnb zijn appartementen en vakantiehuizen te vinden. De grotere hotels en resorts vind je vooral in het Nederlandse deel van het Caribische eiland, onder meer bij de stranden in Philipsburg, Simpson Bay, Cupecoy Beach en Oyster Pond.

In het rustige Franse deel Saint-Martin is de accommodatie wat kleinschaliger en zijn er minder plekken om te overnachten. Orkaan Irma richtte in september 2017 grote verwoestingen aan op Sint Maarten, maar in de loop van 2018 heropenden de meeste hotels weer de deuren. Het grootste deel van de schade is inmiddels hersteld.

Een deel van de resorts is all-inclusive, dus maaltijden en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Ook kun je bij een verblijf in een resort uitgebreide voorzieningen verwachten, zoals een zwembad, een spa, een fitnesscentrum, een tennisbaan, bars, clubs en restaurants en een uitgebreid aanbod van excursies, watersporten en activiteiten. Sommige resorts hebben een casino.

Een van de meest luxueuze en beroemdste resorts met goede reviews is het Belmond La Samanna aan de Baie Longue in het westen van Saint-Martin. Het 5-sterrenresort bestaat sinds 1973 en ontving beroemde gasten, onder wie Jacqueline Kennedy Oasis, Robert Redford en de Amerikaanse president Donald Trump. Het hotel heeft 83 kamers, acht villa’s, twee zwembaden, drie tennisbanen, een fitnessruimte en twee restaurants. Befaamd is de wijnkelder met 12.000 flessen, die de grootste zou zijn in het Caribisch gebied. Je bent zo op het strand en er is een luxe spa met massages en yogasessies. Website: www.belmond.com

Hoogseizoen op Sint Maarten

Het hoogseizoen in Sint Maarten loopt van medio december tot en met april, wanneer veel Europeanen en Amerikanen de koude winter in hun eigen land willen ontvluchten. Dit is ook het droge seizoen, met aangename temperaturen. Als je tijdens de wintermaanden wilt overnachten op Sint Maarten, betaal je het meeste voor je accommodatie. Het is verstandig om tijdig te boeken, minstens twee maanden van tevoren. Ook met Kerstmis en Martin Luther King Jr. Day zijn hotels en resorts snel volgeboekt.

Je kunt veel goedkoper overnachten tijdens mei en juni, wanneer hotels hun prijzen soms met 50 procent verlagen. Het weer is prima, al kun je af en toe wel te maken krijgen met tropische buien. Ook november tot medio december is een goede periode om vakantie te vieren op Sint Maarten, als je op de kosten wilt besparen. Augustus en september gelden als het ‘orkaanseizoen’. In die maanden zijn de meeste hotels gesloten.

Prijzen van overnachten op Sint Maarten

Sint Maarten is een populair vakantie-eiland in de Caraïben, dus overnachten is er vrij prijzig. In de meest luxueuze resorts betaal je tussen de $ 350 en $ 1000 per nacht. Een kamer in een beter hotel kost je tussen $ 250 en $ 850 per nacht. Voor guesthouses ben je tussen de $ 80 en $ 200 per nacht kwijt. Buiten het hoogseizoen geven hotels en resorts kortingen van 20 tot 50 procent. Je bent vaak voordeliger uit als je een pakketreis boekt naar Sint Maarten, waarbij vlucht en accommodatie inbegrepen zijn.

Veel hotels en resorts rekenen bovenop het normale tarief nog een ‘service charge’ van 10 tot 15 procent. Vooral Amerikaanse toeristen geven daarnaast nog een fooi, waardoor hotelpersoneel hier min of meer op rekent. De fooi voor de portier, de liftbediende en de schoonmaakster van je kamer bedraagt meestal $ 1 tot $ 2 per dag. In hotels kun je betalen met een creditcard, de Antilliaanse gulden, de Amerikaanse dollar en in veel gevallen ook de euro (in het Franse Saint Martin is dit ook de officiële munteenheid).

Goedkoop overnachten op Sint Maarten

Als je met meerdere mensen vakantie viert, kun je op de kosten besparen door het huren van een appartement of een vakantiehuis. Per persoon ben je dan goedkoper uit. Een particuliere vakantiewoning kun je huren tussen de $ 100 en $ 300 per nacht, al zijn er ook luxe vakantievilla’s waarvoor je $ 5000 per nacht betaalt. Vakantiehuizen bieden een relaxte en huiselijke sfeer, weg van de drukte in hotels en resorts. Je hebt een keuken tot je beschikking om zelf maaltijden te koken. De meest luxueuze optrekjes hebben een eigen zwembad.

Er zijn weinig budget hotels en hostels op Sint Maarten, met uitzondering van Vicky’s Keys Hostel (www.vickyskeys.com). In dit eco-hostel heb je een bed in een slaapzaal vanaf $ 30.

Er zijn geen officiële campings op Sint Maarten en wildkamperen op het eiland is ook niet toegestaan. Kamperen mag alleen op het onbewoonde eilandje Tintamarre ten noordoosten van Saint-Martin. Je moet hier toestemming voor aanvragen bij de parkorganisatie Réserve Nationale Naturelle de Saint-Martin (www.reservenaturelle-saint-martin.com). Hou er rekening mee dat er geen stromend water en elektriciteit is op Tintamarre en dat je zelf je tent en eten en drinken moet meenemen.

De meeste hotels op Sint Maarten hebben wifi. Als je van het 3G of 4G-netwerk gebruik wilt maken, moet je wel rekening houden met de kosten. Het Franse deel behoort tot de Europese Unie, dus hier betaal je niets extra’s voor internetten en bellen. Het Nederlandse deel wordt door providers niet tot de EU gerekend, dus hier betaal je wel extra voor het internetgebruik.

Lees hieronder verder voor nog meer reisinspiratie voor je vakantie in Sint Maarten:

Vliegen naar Sint Maarten

Vanuit Nederland kun je makkelijk naar Sint Maarten vliegen. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar het Caribische eiland. Dit is een vlucht van ongeveer 9 uur. Lees hier meer over vliegen naar Sint Maarten

Reisorganisaties Sint Maarten

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar Sint Maarten. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar Sint Maarten. Lees hier meer over de reisorganisaties voor Sint Maarten

Voor het laatst bijgewerkt op 12 april 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hotels, resorts en overnachten op Sint Maarten, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/sepavone; Belmond Resorts.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam