Reizen en vakantie in Sint MaartenReizen en vakantie in Sint Maarten

Kerngegevens

– Oppervlakte: 34 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 39.689 (2013);
– Bevolkingsdichtheid: 1167 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Constitutionele monarchie;
– Hoofdstad: Philipsburg;
– Talen: Engels, Spaans, Creools, Nederlands;
– Munteenheid: Antilliaanse Gulden (ANG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 66.800 (2014).

Informatie over visum Sint Maarten

Reizen en vakantie in Sint MaartenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Sint Maarten, dat een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit Sint Maarten nog minstens 6 maanden geldig is. Met alleen een identiteitskaart krijg je geen toestemming tot het eiland. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op Sint Maarten verblijven. Als je langer wilt blijven of wilt werken, heb je een verblijfsvergunning nodig. Voor meer informatie kun je terecht bij Consulaire Diensten Westelijk Halfrond, website www.rsonac.org

Vanuit Sint Maarten kun je zonder problemen reizen naar St. Martin, het Franse gedeelte van het eiland. Het Nederlandse en Franse deel worden niet gescheiden door grensovergangen of douanekantoren.

Communicatie in Sint Maarten

Internationaal toegangsnummer: +1 – 721.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.
Alarmnummer kustwacht: 913.

Tijdsverschil met Sint Maarten

Tijdens onze winter is het op Sint Maarten 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Sint Maarten 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Sint Maarten

De elektriciteit op Sint Maarten is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Let er op dat op het Franse deel St. Martin de netspanning 220 volt bedraagt. Zorg dat je adapters bij je hebt waarmee je apparatuur op beide voltages kan worden aangesloten.

Foto ©  St Maarten Tourist Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam