Tips voor een vakantie in Sint Maarten

Een vakantie op Sint Maarten beleef je op het kleinste eiland ter wereld dat in handen is van twee landen. Het noordelijke deel is sinds 1648 in handen van Frankrijk, en staat bekend als Saint-Martin. Het iets kleinere zuidelijke deel is sinds die tijd onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. De Fransen en de Nederlanders wilden in de 17e eeuw allebei aanspraak maken op het Caribische eilandje van slechts 87 vierkante meter. Volgens een lokale legende werd de grens vastgesteld na een wandelwedstrijd tussen een Nederlander en een Fransman.

Je viert dus eigenlijk vakantie in twee ‘landen’, want zowel Sint Maarten als Saint-Martin hebben hun eigen cultuur en identiteit. Sint Maarten is drukker en levendiger, met meer resorts, casino’s, bars en clubs. Saint-Martin is wat slaperiger, met wandelpaden door de wilde natuur, mediterraan aandoende vissersdorpjes en verlaten plekken om te verkennen. Een formele grens is er echter niet en zowel noord als zuid bieden de troeven van een tropisch paradijs in de Cariben. Je kunt genieten van de zon en zee op 37 stranden en je kunt er snorkelen, duiken en zeilen. Ook shopaholics komen aan hun trekken, want Sint Maarten is het enige Caribische eiland waar je taxfree kunt shoppen.

Wil je een relaxte strandvakantie boeken naar Sint Maarten?
► Bekijk hier de reisorganisaties die vakanties aanbieden naar Sint Maarten

Sint Maarten is een eiland met een dubbele nationaliteit, maar met een veelvoud aan culturele invloeden en verschillende talen. Alleen al in de restaurants vind je Europese, Creoolse, Noord-Amerikaanse, Latijnse en zelfs Afrikaanse smaken terug. Gelukkig kun je overal met je Engels terecht tijdens je vakantie. De enige doem is orkaan Irma, die het grootste deel van Sint Maarten in september 2017 verwoestte. Met man en macht wordt er sindsdien aan de wederopbouw gewerkt. In december 2017 meerden de eerste cruiseschepen aan en in 2018 gingen vele hotels weer open. Sint-Maarten is weer een zonovergoten plek om je stressvolle leventje achter je te laten.

Reizen en vakantie in Sint MaartenSint Maarten in een notendop

– Oppervlakte: 34 vierkante kilometer;
– Inwoneraantal: 42.677 (2017);
– Bevolkingsdichtheid: 1255 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Constitutionele monarchie;
– Hoofdstad: Philipsburg;
– Talen: Engels, Spaans, Creools, Nederlands;
– Munteenheid: Antilliaanse Gulden (ANG);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 25.381 (2018).

Informatie over visum Sint Maarten

Reizen en vakantie in Sint MaartenStaatsburgers uit Nederland en België hebben geen visum nodig voor een vakantie op Sint Maarten, dat een land is binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat na vertrek uit Sint Maarten nog minstens 6 maanden geldig is. Met alleen een identiteitskaart krijg je geen toestemming tot het eiland. Ook dien je te beschikken over een vliegticket voor de terugreis of een vlucht naar een volgende bestemming.

Zonder visum kun je maximaal 3 maanden op Sint Maarten verblijven. Als je langer wilt blijven of wilt werken, heb je een verblijfsvergunning nodig. Voor meer informatie kun je terecht op de website van The Government of Sint Maartenwww.sintmaartengov.org

Vanuit Sint Maarten kun je zonder problemen reizen naar St. Martin, het Franse gedeelte van het eiland. Het Nederlandse en Franse deel worden niet gescheiden door grensovergangen of douanekantoren.

Wat te doen op Sint Maarten: 10 tips!

Met een rijke geschiedenis, twee landsdelen en zon, zee en strand is er genoeg te beleven op Sint Maarten. Proef het eilanddrankje Guavaberry, voel de adrenaline in de steilste zipline ter wereld en ontdek de koloniale sfeer in het Franse Saint-Martin. Lees hier 10 tips wat te doen op Sint Maarten

Vliegen naar Sint Maarten

Vanuit Nederland kun je makkelijk naar Sint Maarten vliegen. KLM vliegt een paar keer per week rechtstreeks van Amsterdam Schiphol naar het Caribische eiland. Dit is een vlucht van ongeveer 9 uur. Lees hier meer over vliegen naar Sint Maarten

Overnachten op Sint Maarten

Voor je vakantie op Sint Maarten heb je een ruime keuze om te overnachten, van hotels en resorts tot guesthouses en vakantievilla’s. De grotere hotels en resorts vind je vooral in het Nederlandse deel van het Caribische eiland. Lees hier de tips voor overnachten op Sint Maarten

Reisorganisaties Sint Maarten

Hier vind je Nederlandse reisorganisaties zijn gespecialiseerd in reizen en vakantie naar Sint Maarten. Van elke reisorganisatie vind je de contactgegevens. Op hun websites kun je terecht voor het boeken van een reis naar Sint Maarten. Lees hier meer over de reisorganisaties voor Sint Maarten

Communicatie in Sint Maarten

Internationaal toegangsnummer: +1 – 721.
Alarmnummer ambulance, politie en brandweer: 911.
Alarmnummer kustwacht: 913.

Tijdsverschil met Sint Maarten

Tijdens onze winter is het op Sint Maarten 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, is het op Sint Maarten 6 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit op Sint Maarten

De elektriciteit op Sint Maarten is 110 volt, met een frequentie van 60 Hertz. Het land gebruikt Amerikaanse stopcontacten die geschikt zijn voor stekkers met twee platte pinnen, dus het is raadzaam een wereldstekker mee te nemen. Let er op dat op het Franse deel St. Martin de netspanning 220 volt bedraagt. Zorg dat je adapters bij je hebt waarmee je apparatuur op beide voltages kan worden aangesloten.

Voor het laatst bijgewerkt op 21 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Sint Maarten, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s ©  Pixabay; St Maarten Tourist Bureau.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam