Vakantie in Sofia, Bulgarije

Tips voor een vakantie in Sofia

Sofia vakantieVeel mensen verwachten bij aankomst in Sofia een saaie stad aan te treffen, maar niets is minder waar. Een vakantie in de hoofdstad van Bulgarije beleef je in een verrassend elegante en multiculturele stad van brede lanen en grote gebouwen. Een snel moderniserende stad ook, met een ongelooflijke geschiedenis, goedkoop eten en drinken en vriendelijke mensen. Sofia is een plek waar je lange wandelingen kunt maken, kerken, musea en badhuizen kunt bezoeken en locals kunt ontmoeten in moderne cafés, nachtclubs en restaurants. Bovendien is de Bulgaarse hoofdstad een zeer budgetvriendelijke bestemming – het is een van de goedkoopste steden van Europa.

De geschiedenis van Sofia gaat al terug tot 3000 jaar geleden, toen de nederzetting werd gesticht door het Indo-Europese volk de Thraciërs. In de vierde eeuw na Christus fungeerde Sofia als regionale keizerlijke hoofdstad, waar diverse Romeinse ruïnes nog van getuigen. De Turken lieten tijdens hun bezetting van 1396 tot 1878 een aantal statige moskeeën na. Na de Tweede Wereldoorlog drong de communistische invloed tot 1989 door in de vorm van neo-stalinistische architectuur, die nog steeds zichtbaar is.

Maar ondanks de vele sporen van de voormalige machthebbers zwelgt Sofia niet meer in het verleden. De Bulgaarse hoofdstad is een energiek en veerkrachtig oord met inwoners die zich richten op een sprankelende toekomst. De afgelopen jaren is er veel aan gedaan het hart van de stad te revitaliseren. Tijdens een verkenningstocht door Sofia zal je versteld staan van de levendigheid – vooral bij mooi weer gonzen de weelderige openbare tuinen en terrasjes van het leven. Sofia is als Doornroosje die uit haar slaap ontwaakt, klaar om haar charme met de rest van de wereld te delen. Het is bezig haar terechte claim terug te winnen als een van de oudste steden van Europa.

Een vakantie in Sofia beperkt zich heus niet tot de zomer. Ook in de winter kun je er genieten – als je de drukke kerstperiode tenminste vermijdt. Slechts 10 kilometer ten zuiden van de hoofdstad net voorbij de buitenwijken ligt Vitosha, het hoogste wintersportgebied van Bulgarije. Van december tot en met april kun je hier je ski’s onderbinden. Vanuit Sofia rijdt er gewoon een bus naartoe.

Bezienswaardigheden in Sofia

Alexander Nevski-kathedraal in SofiaSofia is een van de oudste steden van Europa met een rijke geschiedenis en verschillende culturen. Je kunt in de Bulgaarse hoofdstad terecht voor verschillende musea, monumenten, kerken en parken. De Alexander Nevski-kathedraal is een van de mooiste orthodoxe kerken ter wereld. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Sofia

Voor het laatst bijgewerkt op 9 december 2016. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Sofia, Bulgarije, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam